Soundcloud přinese novou předplacenou službu

Soundcloud přinese novou předplacenou službu
2014-11-08T07:55:38+02:00
• 6. 11. 2014

Soundcloud se v uplynulé době kvůli změně pravidel potýkal s odlivem uživatelů, a to z řad umělců i posluchačů. To však chce dohnat a napravit připravovanou novinkou. V první polovině příštího roku totiž ve spolupráci s Warner Music Group spustí novou předplacenou službu, která by měla zpátky na Soundcloud dostat hlavně umělce.

soundcloud-warner

Služba, která by měla být spuštěna v první polovině roku a bude propagovaná skrze „On Soundcloud“ reklamy. Bude se snažit nalákat především umělce a nahrávací společnosti, jak jinak než na peníze. Doposud na Soundcloudu nevydělávali ani umělci, ani tzv. labely. Služba tedy fungovala především díky přízni fanoušků.

Nyní však umožní umělcům vydělat na jejich výtvorech. Kromě výdělku za přehrání jejich písniček budou moci vydělat i na remixech či „mash-upech“, které na Soundcloud nahrají další uživatelé. Další výhodou bude to, že dostupnost obsahu ovlivní sami umělci.

Zatím ještě není pořádně jisté, jak bude služba ve výsledku vypadat a fungovat, ale již samotná spolupráce tak velkého vydavatelství, jako je Warner Music Group, a populární služby, kterou je Soundcloud, jasně napovídá, že je na cestě velký konkurent pro všechny aktuálně fungující služby.

Jelikož si Soundcloud zachová svůj ráz místa pro umístění remixů, můžeme očekávat něco jako kombinaci Spotify a Hype Machine zároveň, tedy hudby přímo od umělců, ale i nepřeberné množství všemožných remixů od nadšenců po celém světě.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat