Google Glass – patent na vestavěný projektor

Google Glass – patent na vestavěný projektor
2014-11-03T06:50:15+02:00
• 3. 11. 2014

Už je to nějaká doba, kdy jsme naposledy slyšeli o nějaké novince z Googlu ohledně Google Glass, která by tyto brýle posunula vpřed. A nyní zde máme další věc, kterou si Google nechal patentovat. Jedná se o projektor, který je přímo v brýlích.

dt-gg-p1 dt-gg-p2 dt-gg-p3 dt-gg-p4 dt-gg-p5

Patent, který byl podán v dubnu roku 2013 a zveřejněn tento čtvrtek, popisuje displej s nově přidaným projektorem. Doprovodné obrázky ukazují, že by se mohlo jednat o aktualizovanou nebo upravenou verzi brýlí s malým projektorem na straně. Patent dále vysvětluje nový hardware a možnosti sdílení informací s lidmi blízko nositele.

Přidáním projektoru do brýlí se už začínají rýsovat možnosti jak Google Glass řádně využít v reálném světě. Přeci jen možnost ukázat svým blízkým pořízené fotky nebo videa skrze malý vestavěný projektor je velmi dobrý nápad. Dále pak díky novému hardwaru se možná dočkáme dalších možností využití.

Bohužel zatím zde není žádná záruka, že cokoliv z uvedeného se nakonec dostane na povrch světa v podobě nových brýlí, avšak jak je vidět, Google na své chytré brýle nezapomíná. A to i přes množství projektů, které mají aktuálně větší významnost. Objevuje se také fáma, že pro uživatele Google Glass, bude vypuštěna aktualizace, ale zatím se neví, v jaké podobě by mohla být.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat