Microsoft ukazuje novou klávesnici pro Android Wear

Microsoft ukazuje novou klávesnici pro Android Wear
2014-10-13T07:00:41+02:00
• 13. 10. 2014

Microsoft již v minulých týdnech vydal aplikaci na Android Wear – OneNote a zdá se, že aplikací na tuto platformu bude mít více. Microsoft Research (oddělení výzkumu) ukázalo novou klávesnici. Tento prototyp klávesnice vás přinutí psát jednotlivá písmena na celkem velkou plochu místo toho, abyste se trefovali na malá tlačítka normální klávesnice.

microsoft-analog-keyboard

Jak jste mohli poznat, nebude se jednat o nejrychlejší možnost, ale na krátké odpovědi je tato klávesnice více než skvělá. Na psaní písmenek, číslic či jiných znaků máte velkou plochu a chytré našeptávání celých slov umožňuje psát i velmi rychle.

Ovšem než začnete hlásat, že je tato klávesnice jednou z nejlepších, musím vás upozornit na menší mínusy. Aby aplikace šetřila co nejvíce baterii, musela se vzdát velkých písmen. Smiřte se také s tím, že klávesnice nepodporuje nižší rozlišení displejů a také zatím nebude fungovat na budoucích (hlavně kulatých) weareble zařízeních, jako například LG G Watch a LG G Watch R.

Pokud tedy nejste fanoušci hlasového diktování a máte zařízení, které klávesnici podporuje, určitě si tato klávesnice zaslouží vaši pozornost.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat