LG představilo G3 Screen s vlastním procesorem NUCLUN

LG představilo G3 Screen s vlastním procesorem NUCLUN
2014-10-24T07:21:47+02:00
• 24. 10. 2014

Korejská společnost LG dnes představila další verzi smartphonu G3, tentokrát s přívlastkem Screen. Specifikace novinky jsou na vyšší úrovni, byť se nevyrovná původnímu modelu G3 nebo jiným top mobilů.

LG_NUCLUN_02

V základu nabídne displej o úhlopříčce 5,9 palce s rozlišením Full HD. Interní úložiště má velikost 32 GB a najdeme zde i slot na microSD karty. Na zadní straně se nachází 13MPx foťák s optickou stabilizací obrazu. Přední strana je osazena 2,1MPx kamerkou pro videohovory a autoportréty. Energii dodává baterie o kapacitě 3000 mAh a systém Android je ve verzi 4.4 KitKat,. Dá se počítat s aktualizací na Android 5.0 Lollipop. Rozměry novinky jsou 157,8x 81,8x 9,5 mm s váhou 182 gramů.

LG_NUCLUN_03

Dle těchto specifikací by se jednalo jen o další smartphone zapadající do vyšší třídy. Avšak ve svém těle ukrývá novinku v podobě procesoru NUCLUN, který si vyrábí sama společnost LG. Nabízí osm jader, která jsou rozdělena po čtyřech do dvou clusterů. První čtveřice je tvořena jádry Cortex-A15 s taktovací frekvencí 1,5 GHz, druhá nabízí Cortex-A7 s frekvencí 1,2 GHz. Jedná se o technologii big.LITTLE a zatím nevíme, jestli LG nabídne HMP verzi pro běh všech jader současně.

LG_NUCLUN_04

LG G3 Screen také obsahuje podporu LTE – konkrétně LTE-A Cat.6 s maximální přenosovou rychlostí 225 Mbps (download). Na trhu se bude nacházet ve dvou barevných variantách – bílá a černá. Prozatím nebyla oznámena dostupnost nebo cena.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat