Sony očekává ztrátu v oblasti chytrých telefonů

Sony očekává ztrátu v oblasti chytrých telefonů
2014-09-17T15:39:51+02:00
• 17. 9. 2014
1

Společnost Sony nám na veletrhu IFA představila nejnovější přírůstky do kategorie top modelů. Ještě než se projeví tato zařízení ve finančních výsledcích, japonská společnost odhaduje, že finanční výsledek bude výrazně v červených číslech.

Sony-logo-wallpaper

Sony na základě dosavadních prodejů musela přehodnotit předpovědi v oblasti chytrých telefonů na základě výsledků ve druhém čtvrtletí aktuálního fiskálního roku. Oblast mobilních technologií zaznamená zřejmě ztrátu 1,2 miliardy dolarů. Firma tak musí přehodnotit postoj ve vyvíjení smartphonů. Dojde ke změně strategie tak, aby se snížila rizikovost a naproti tomu zvýšila návratnost daných investic.

gsmarena_003

A co to znamená pro zákazníky? Sony zredukuje působení svých modelů ve střední třídě, a také zhodnotí své působení v určitých lokalitách. Konkrétní kroky prozatím zmíněné nebyly. Očekává se, že se společnost zaměří na prodej právě těch nejlepších zařízení. Momentálně však musí dojít k přehodnocení předpovědi pro fiskální rok, který bude končit 15. března příštího roku.

Nejnovější modely představené na letošním veletrhu IFA půjdou teprve do prodeje, takže uvidíme, zda se Sony povede tyto nepříznivé odhady alespoň trochu zmírnit.

Zdroje: gsmarena.com, sony.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Vladislav Kluska

18. 9. 2014, 20:04

To mě celkem mrzí… Každopádně mě překvapuje množství lidí, kteří u nás Sony mají – stačí jít po Brně a pomalu každý třetí, čtvrtý člověk má Sony, i když levnější řady. A co mě překvapilo nejvíc bylo zastoupení Z series v Londýně – za pár dnů sem jich viděl hned několik.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat