Sony zveřejnilo, která zařízení nedostanou aktualizaci

Sony zveřejnilo, která zařízení nedostanou aktualizaci
2014-09-12T08:30:45+02:00
• 12. 9. 2014
5

Sony se rozhodlo nevydávat další aktualizace systému pro některé ze svých telefonů, přesněji se jedná o Sony Xperia L, M, C, a SP. Pro vlastníky zařízení to je smutná zpráva, bohužel se již nedočkají Androidu 4.4.x KitKat.

nexus2cee_image_thumb22

 

Nepřehlédněte: Android – Kitkat je již na bezmála čtvrtině zařízení

Mimochodem všechny telefony se zastavily na verzi Androidu 4.2 nebo 4.3, což je stále Jelly Bean. Společnost Sony tuto skutečnost potvrdila na stránkách jednotlivých zařízení, umístila tam štítek s nápisem „Poslední a finální verze“. Tyto Xperie se zařazují do dlouhé řady zastavených telefonů, které již nedostanou nové oficiální aktualizace. I když podle custom ROMek na fóru XDA developers by tyto telefony mohly v pořádku pracovat se systémem KitKat, a to i s verzí 4.4.4.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Pöschl

Vysokoškolák obor IT, nadšenec nových technologií a nejen mobilních, začínající audiofil... Kontakt viz FB.

Komentáře

Zdravím,
mám také Sony SP, a v servisu ( pokazil se reprák) mi dali 205 na konci asi je to 4.3 bean. jinak na Xperii, kde se nevím zaregistrovat, asi Josef Cmar už má přeplněno je uvedeno, že 4.4 byla na SP čku daná i obrázky a funguje normálně.
Ale mám dotaz ohledně widgetu. Jedná se o digitální hodiny X peria, takový tmavozený obdélníček a má 2 varianty velikosti hodin, i 4×2, které jsem chtěl dát na plochu, ale píše mi uprostřed, že jsem widged nepřidal na plochu. Dal jsem to do ruky, jednomu mladému v obchodě, ale ani on nepohl s tím, odnesl jsem do opravny mobilů ale dotyčný už skončil s Flashováním před cca 6-8 lety a jen opravuje a prodává mobily. A říkal,že neví jak na to. Neměl náhodou někdo tyhle hodiny stažené a instaloval je? Díky za případný alespoň jeden bod proč se to nedá .

Ivan

Dominik Walta

12. 9. 2014, 19:40

Sony je u těch aktualizací tak trochu nevyzpytatelné. Když jsem měl ještě Xperia Sola, tak tam po dlouhém čekání přišla po GB aktualizace na ICS, a po nainstalování byl telefon nepoužitelný (lagy, záseky, zámrzy), a to i přesto že neoficiální CM Android KK na něm běží krásně. Teď mám Xperii ZR a dnes jsem dostal 4.4.4 (telefon začínal stejně jako xperia SP s 4.1), ale taky to není bez chybičky, když Sony trvalo vydat tuto aktualizaci asi 4 měsíce po 4.4.2, která obsahovala BUG, který s pomocí Služeb Google Play dokázal plně nabitý telefon vybít při nečinnosti za 5 hodin!!!

Sony je v tomto. Slabý ale nie len on každý výrobca podporuje len tie drahšie zariadenia proste pri podpore tam nie je rovný meter malo by to byť tak že každé zariadenie ma.rovnaku podporu či je to m L z alebo k….

Jakožto vlastníka Xperie L mě tahle zpráva docela netěší, příště buď OnePlus One nebo Nexus… i na komunitní a odladěnou 4.4 pro XL si ještě budu muset chvíli počkat…

Wenda Staněk

12. 9. 2014, 11:39

Prostě sony ! Jedna aktualizace max dvě na systém a pak jedou dál jen na nových telefonech proto si koupim radši nexuse :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat