Intel představuje referenční tablet pro Android vývojáře

Intel představuje referenční tablet pro Android vývojáře
2014-09-11T11:45:55+02:00
• 11. 9. 2014

Společnost Intel vážně stojí o to být jedním z hlavních v technologické sféře tabletů a mobilů. Nyní to potvrdila svým oznámením, v němž tvrdí, že jejím cílem je usnadnit rozvoj tabletů pomocí čipů založených na architektuře x86-64, stejně jako řada Atom SoC.

intelreference3

Ve svém projevu na IDF (Intel Developer Forum 14) oznámil, že velmi úzce spolupracuje se společností Google na vytvoření součástí Androidu speciálně vytvořeným pro architekturu x86. Intel také bude udržovat aktuální AOSP pro Intel SoC. Což umožní výrobcům získat základní, předschválené složky, místo toho, aby museli „ukrást“ AOSP pro vytvoření určitého hardwaru na základě x86. Výrobci se budou moci dokonce dostat k hardwaru z předem definovaného seznamu schválených komponent.

Intel také slíbil, že každé x86 zařízení s pomocí jeho referenčního designu by mělo úspěšně projít Google CTS (Compatibility Test Suite), což umožní zahrnout GMS balíček (Google Mobile Services) bez jakýchkoliv potíží. Tyto kroky by měly pomoci výrobcům OEM Android tabletů uvolnit ještě více zařízení založených na Atom architektuře.

Zdroj: pocketdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat