Xiaomi se stalo 5. největším výrobcem na světě

Xiaomi se stalo 5. největším výrobcem na světě
2014-08-01T17:30:11+02:00
• 1. 8. 2014

Nejnovější analýza trhu s chytrými telefony provedená Strategy Analytics připisuje společnosti Xiaomi cenný skalp. Čínský výrobce se dokázal v celosvětovém měřítku posunout o jednu příčku výše, čímž sesadil velkého konkurenta z Jižní Koreje a zároveň začíná šlapat na paty další firmě v pořadí. Xiaomi těží nejvíce z popularity na domácí půdě, kde nabízí řadu modelů za lákavou cenu.

xiaomi-logo1

Trh v Číně není samozřejmě jediným. Dostupnost neustále postupně rozšiřují. V současnosti jsou zařízení oficiálně dostupná také na Filipínách, v Singapuru, Malajsii či Indii. Například model Mi3 byl v poslední jmenované zemi vyprodán prostřednictvím obchodu Flipkart za méně než 40 minut. Nejen proto se Xiaomi nyní stalo 5. největším výrobcem chytrých telefonů na světě.

Za první polovinu tohoto roku prodalo 26 milionů zařízení, zabírá 5,1 % trhu a dotahuje na čtvrtou příčku, kterou okupuje společnost Lenovo s 5,4% podílem. Společnost nenápadně ubírá z podílu ostatním výrobcům, jako je Huawei nebo první Samsung. Oproti stejnému období v loňském roce Xiaomi eviduje 27% nárůst dodávek zařízení na trh. Jestliže udrží nastavené tempo, tak nejnovější smartphone Mi4 by mohl ještě významně zamíchat kartami.

Strategy Analytics

Zdroj: blogs.strategyanalytics.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat