Poslouchejte Hudbu Play pohodlně i na svém počítači Windows, Linux, OS X

Poslouchejte Hudbu Play pohodlně i na svém počítači [Windows, Linux, OS X]
2014-07-26T08:02:53+02:00
• 26. 7. 2014
3

Google pro službu Hudba Play sice nabízí klienty pro Android a iOS, ale na počítačích má uživatel k dispozici pouze webovou verzi, která postrádá jakoukoliv integraci se systémem. Kromě toho musíte mít pro přehrávač vyhrazený jeden panel nebo okno v prohlížeči a jistě se vám někdy stalo, že jste omylem panel s přehrávačem zavřeli. To se snaží řešit neoficiální klienti, z nichž některé vám dnes představím.

Jelikož se jedná o neoficiální aplikace, tak si nedokáží poradit se změnami kódu služby a některé funkce se tak občas stávají nefunkčními. Je na autorovi, aby svou aplikaci nebo její součásti aktualizoval.

Nejprve je dobré zmínit, že tyto desktopové přehrávače neumožňují si hudbu stáhnout. Pokud byste si chtěli písničky uložit do počítače, postupujte podle našeho dřívějšího návodu.

Nuvola Player pro Linux

Nuvola Player je open source klient od českého vývojáře a integruje přehrávání z Hudby Play do široké řady linuxových prostředí. Nabízí možnost ovládání přehrávání pomocí multimediálních kláves, dále pak nativní notifikace, applet pro panel zvuku v systémové liště a mnoho dalších funkcí.

Samotné prostředí je pouze zabalená webová stránka s různými možnostmi nastavení navíc. Nabízí však podporu rozšíření, díky kterým můžete využívat Last.fm scrobbling nebo například automatické hledání textů písní.

Nuvola services list Nuvola screenshot nuvola notification nuvola-quicklist

Tento klient se vám bude hodit i pokud používáte jiné streamovací služby. Nuvola Player totiž kromě Hudby Play podporuje ještě mnoho dalších služeb v čele s Deezerem, Rdio, Spotify, či Groovesharkem. Tento přehrávač je k dispozici zcela zdarma. Pro instalační instrukce navštivte webové stránky přehrávače.

Google Music Desktop Player pro Windows

Tento přehrávač Hudby Play pro Windows je stejně jako Nuvola Player v jádru pouhým obalem pro webové rozhraní a kromě základní integrace do systému a Last.fm scrobblingu obsahuje i takzvaný mini player umožňující pouhé pozastavení a posouvání poslouchaných skladeb.

Oproti Nuvola Playeru je tato aplikace podstatně méně často aktualizována, takže stane-li se nějaká možnost nefunkční, budete čekat poměrně dlouho, než autor vydá opravnou aktualizaci.

play music player windowsmini-player

Google Music Desktop Player je zcela zdarma dostupný zde.

Radiant Player pro OS X

Nelze opomenout také jablečnou platformu OS X, kde je pro poslech Hudby Play dostupný přehrávač Radiant Player, který je ze tří zmíněných zřejmě nejpropracovanější. Kromě samozřejmostí v podobě notifikací a podpory multimediálních tlačítek, obsahuje i mini player, který je dostupný ze systémového menu baru. Stejně jako oba již zmíněné klienty i Radiant Player podporuje Last.fm scrobbling.

mini-player-alternate mini-player-small

Rozhraní přehrávače je nastavitelné, máte na výběr mezi standardní webovou verzí a nativním vzhledem OS X, který Hudbu Play ještě více přiblíží vašemu systému.

 radiant-google-themeradiant-cocoa-theme

Radiant Player je je taktéž zdarma a stejně jako Nuvola Player je open source. Stáhnout si ho můžete na této webové stránce.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jan Polášek

Technologický nadšenec, fanoušek Googlu a jeho služeb, milovník čistého Androidu bez nadstaveb, začínající webový vývojář a politickým smýšlením libertarián.

Komentáře

Jan Stavěl

31. 7. 2014, 8:49

Taky jsem rio řešil…az jsem si předplatil Spotify, Google music a deezer. všude je něco navíc a něco chybí.

Libor Foltýnek

26. 7. 2014, 9:40

No jo, právě neexistence nějakého tlustého klienta mě vehnala do náruče Spotify, i když jinak by byl asi Google Music o malinko lepší. I když ty jejich algoritmy jsou místy poněkud mimo, ale to platí pro oba (Google mně vnucuje Kelly Family a Spotify polský rock :-))

Jan Polášek

26. 7. 2014, 21:00

Ty algoritmy byly v mém případě tak mimo, že jsem podobná rádia nikdy nezačal používat. Platím si sice All Access, ale poslouchám hudbu po albech.
Nad Spotify jsem přemýšlel, ale v době výběru pro mě byl Spotify client nepoužitelný, protože sežral většinu uploadu na mém pomaloučkém ADSL.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat