towelroot: Snadný root pro všechny Návod

towelroot: Snadný root pro všechny [Návod]
2014-06-20T07:30:06+02:00
• 20. 6. 2014
30

Root je jedna z věcí, bez které by pokročilejší uživatelé androidích zařízení nemohli fungovat. V dnešní době se tomu však výrobci co nejvíce bránit, a tak je často cesta k přístupu do kořenových složek krkolomná. To však nyní vyřešila aplikace towelroot od vývojáře, kterého na xda najdete pod přezdívkou geohot.

towelroot-cover
Aplikace byla vydána především pro uživatele Samsungu Galaxy S5 brandovaného pro Verizon a AT&T, jelikož ti svá zařízení rootnout nemohli. Aplikace však funguje na téměř všech zařízeních, vývojář pak uvádí že na firmwarech vydaných do 3. června 2014. S aplikací se mi tedy podařilo rootnout i telefon z řady Xperií, u který je k získání přístupu potřeba nahrávání kernelů.  A jak takové rootnutí pomocí towelroot provést?

Upozornění: Root provádíte na vlastní riziko. Tímto úkonem můžete přijít o záruku. Dotekománie neručí za problémy vzniklé při tomto procesu!

Na stránkách aplikace, kterou na Google Play nenajdete, klikněte na červené písmeno lambda (λ), čímž stáhnete aplikaci, kterou následně nainstalujte ve svém telefonu. Po nainstalování v telefonu aplikaci spusťte a klikněte na tlačítko s nápisem „make it rain“. Na obrazovce se objeví informace o tom, že během 15 sekund se telefon zrestartuje. Po restartu již máte root. To ale není konec.

towelroot-2
K jeho řádnému fungování však potřebujete aplikaci SuperUser a její binární soubory. Towelroot jako takový však nenainstaluje ani SuperUser, ani binární soubory. Na stránkách http://download.chainfire.eu/supersu si následně stáhněte zipový soubor obsahující nejnovější binární soubory. Rozbalte ho do paměti vašeho telefonu (nebo na SD kartu) a nainstalujte z něj aplikaci SU.apk.

Při jejím spuštění se objeví okno se zprávou o tom, že nejsou nainstalovány již zmíněné binární soubory. Pro jejich instalaci zvolte možnost „Normal“ a po dokončení instalace těchto souborů telefon zrestartujte.

root-your-htc-evo-4g-lte-using-twrp-supersu.w654root-04

Po úspěšném rootnutí telefonu aplikaci towelroot smažte. Nyní máte plně funkční root během pár minut a můžete začít používat nesčetné množství aplikací potřebujících toto oprávnění, nebo si například nahrát recovery.

Screenshot_2014-06-19-22-34-13

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Jakub Kolegar

15. 1. 2017, 12:58

Bude fungovat na Lenovo A6000?
děkuji

Cubot s308 nejde :(

Soubor su se asi naptreti stahl tak aby sel rozbalit ale neobsahoval su.apk. nevite co s tim?

již nejde towelroot stáhnout, kde je můžu sehnat?
a nevíte jestli na G2mini pojede?

Na S4 mě to píše :This Phone isnt currentli…
Nevíte proč? Dyt by to mělo fungovat

mě to na G2 mini píše to stejný -_- :/

Jakub Šnejdar

12. 9. 2014, 15:03

Acer A1-840 nefunguje. Napíše že „zařízení není podporováno“.

Karel Reznicek

9. 7. 2014, 23:20

Tablet lg g pad také v pohodě rootnul. A jak bych se mohl rootu v případě potřeby zbavit? Kdy bych potřeboval třeba reklamovat? Diky

V čem je to lepší oproti třeba „framaroot“u, který navíc i nainstaluje SuperSU?

CHazz Sherman

30. 9. 2014, 14:04

Liší se v tom ze framaroot nedokáže rootnout ani polovinu toho co tohle

LG L70 D320N nefunguje root ;) Takže ani netreba skúšať…

Pavel Kříž

23. 6. 2014, 21:14

LG G2 funguje vše…

Nejsou instalovany su binary a super su nelze nainstalovat toto je problem
todle mi to pise a nevim co s tim delal sem vse nekolikrat a soubory mam rozbalene v sd karte takze nechapu prosim o pomoc. SONY XPERIA U diky

Pro Xperie je lepší použít Flashtools….já osobně mám Arc S a flashtools a nemůžusi sstěžovat… Jedu na 4.4.3

Zřejmě ne úplně pro všechny..

Aplikace se sekne, telefon se restartuje a root není.
Samsung GT-S6810P

Tovelroot mi funguje ale nejde mi ta druhá aplikace SuperSu. Vyhodí mi chybovou hlášku. Mám Lenovo k900. Nevíte někdo co s tím..?

Michal Císařovský

20. 6. 2014, 11:12

Nejdříve bych zkusil přes aplikaci RootChecker zjistit, zda rootování proběhlo úspěšně. Pak je možné zkusit jednu z několika aplikací na GooglePlay které najdete po vyhledání „superuser“. Ty ale mívají zastaralé binárky. Jinak ještě je možností zkusit telefon zrestartovat a zkusit instalaci SuperSU znovu. Na Xperii SP se mi instalace binárních souborů podařila až na druhý pokus.

Aha tak Rootchecker nebyl úspěšný, už to vzdávám Lenovo K900 dobrý telefon ale za boha nejde routnout. Co já už zkusil navodů

Michal Císařovský

20. 6. 2014, 13:57

Tak zkuste towelroot znovu. Některým uživatelům na xda se to také povedlo až na 2.-3. pokus. ;-)

David Lidinský

21. 6. 2014, 0:41

Na mém Asus Transformer TF300T to také nefunguje. Po stisku tlačítka se mi už neobjeví ta druhá obrazovka a tablet se jen restartuje. Rootchecker pak také není úspěšný… Škoda…

je možné to udělat i na tabletu prestigio? je tam tolik balastu..
diky za odpověď :-)

Michal Císařovský

20. 6. 2014, 11:16

Ano, mělo by to jít bez problému. ;-)

tak jsem to zkusil znovu a tablet se vypnul asi po 5 vteřinách… hláska, ze se tablet do 15 vterin zresrartuje, se neobjevila… root neproběhl. nějaká rada, prosim ?

Ale není tam zmínka o KNOX . Dokáže to udělat root u SGS3+ i s knoxem ? Stejně si myslím, že 100% jistota je ODIN a rovnou i recovery se zálohou EFS

Michal Císařovský

20. 6. 2014, 11:15

Mělo by to fungovat i s KNOXem.

Tomáš Janovský

20. 6. 2014, 23:35

Jo je to i pro KNOX, nemusíš se bát. Trochu si tu přihřeji polívčičku, ale podívej se na mé stránky http://www.tomogo.cz tam vše popisuju. Mimochodem jsem byl asi první kdo Towelroot reportoval na českých stránkách… heč ;-)

David Lidinský

20. 6. 2014, 8:25

Děkuji za článek. Můžete udělat pokračování, jak udělat recovery? Pro začátečníky ☺.

Michal Císařovský

20. 6. 2014, 9:20

Pro každou značku (a často i pro každý model), je postup specifický. Ale podívám se na to a vytvořím co nejuniverzálnější návod. :)

Michal Císařovský

21. 6. 2014, 17:42

Pokud chcete recovery, otevřete si forum.xda-developers.com/ a vyhledejte své zařízení. Každý model má jinou cestu pro nahrání recovery a shrnout to vše do článku je téměř nemožné.

David Lidinský

21. 6. 2014, 17:57

Děkuji za informaci, ale nepovedl se mi ani root. Snad najdu někde jiný funkcni návod.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat