Samsung představil Galaxy S5 LTE-A s WQHD displejem

Samsung představil Galaxy S5 LTE-A s WQHD displejem
2014-06-18T07:07:52+02:00
• 18. 6. 2014

Před představením letošního top modelu od jihokorejského výrobce se spekulovalo, že bychom se mohli dočkat smartphonu s pořádnou výbavou. Nakonec Galaxy S5 je pouze mírnou evolucí a oproti předchozímu modelu se až tak moc neodlišuje. Samozřejmě zde najdeme novinky v podobě čtečky otisku prstů nebo měřiče srdečního tepu, ale ve zbytku specifikací nenajdeme značné rozdíly.

samsung_el_s5ltea_01

Právě dnes jsme se dočkali představení vybavenější verze, jenž nese název Galaxy S5 LTE-A. Podobné zařízení bylo představeno i minulý rok a nabízelo vyšší výbavu než tehdejší top model. Nyní se nám opakuje historie a novinka aspiruje na nejlépe vybavený smartphone na trhu.

Galaxy S5 LTE-A nabízí 5,08palcový displej s WQHD rozlišením (2560×1440) a byla použita technologie Super AMOLED – 577 ppi. Výkon je dodáván procesorem Snapdragon 805 se čtyřmi jádry s taktem 2,5 GHz. Paměť RAM má kapacitu 3 GB a interní úložiště má velikost 32 GB, přičemž je zde možnost rozšíření až o 128 GB pomocí microSD karty. V těle najdeme vyjímatelnou baterii o kapacitě 2800 mAh.

s5-lte-a

Na zadní straně se nachází 16MPx foťák a přední strana je osazena 2MPx kamerkou. Novinka taktéž nabízí certifikaci IP67, takže je odolná proti vodě a prachu. Nechybí zde čtečka otisků prstů, měřič tepu a infraport. V konektivitě najdeme podporu LTE-A sítí.

V tuto chvíli je model Galaxy S5 LTE-A určen jen pro jihokorejský trh, kde si ho budou moci zákazníci zakoupit od zítřka u tamějšího operátora SK Telecom. Cena se v přepočtu zastavila na 18 660 Kč.

Zdroje: sammobile.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat