Google za poslední rok více než zdvojnásobil zisky z Obchodu Play

Google za poslední rok více než zdvojnásobil zisky z Obchodu Play
2014-06-25T07:30:55+02:00
• 25. 6. 2014

Ještě než přijde samotná konference Google I/O, kterou budeme také zajisté sledovat, přichází společnost App Annie se zajímavými daty z Obchodu Play. Výzkum ukazuje, že se Googlu s jeho obchodem více než daří. Ve srovnání stejného čtvrtletí minulého roku jen samotný zisk z aplikací vzrostl 2,4krát.

googleplay-apprevenue

Za to údajně můžou především hry založené na takzvaném „freemium“ modelu. Tedy model, kdy základní hru dostanete zdarma a za peníze si potom dokupujete vylepšení. App Annie dále zmínila překonání hranice 1 milionu aplikací v obchodě. Tím se ale už dříve pochlubil i samotný Google.

googleplay-appdownloads

Vzrostl samozřejmě také počet stažení, a to konkrétně 1,5krát v porovnáním se stejným čtvrtletím roku 2013. Obchod Play vydělává v porovnání s Appstore od Applu vývojářům stále méně, i když se to údajně lepší v posledních měsících. Zajímavé je také fakt, že hry provozují 90 procent zisku, ačkoli v počtu stažení v porovnání s aplikacemi dosahují pouze 40 procent obchodu.

googleplay-apprevenue-countries

Nejvíce populární je potom kategorie Komunikace a hned za ní se umístila Sociální média. Nejvíce Google vydělá na aplikacích právě v Japonsku, dále ve Spojených státech, Jižní Koreji, Německu a Velké Británii.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat