Google se připravuje na 64bitový Android

Google se připravuje na 64bitový Android
2014-06-24T06:50:58+02:00
• 24. 6. 2014

Není žádným tajemstvím, že Google pracuje na 64bitovém Androidu. Prozatím nebylo nutné spěchat s tímto uvedením, jelikož procesory s touto architekturou ještě nejsou na trhu a prozatím se neobjevil ani jeden smartphone nebo tablet s touto novinkou.

V podstatě se čeká na uvedení novinek s procesory Snapdragon 410, 610, 808 a 810, což by se mohlo stát ke konci roku. I tak můžeme zaznamenávat postupné přípravy na uvedení Android s podporou 64bitových procesorů. Například před několika dny se objevilo několik náznaků v rámci  Android Open Source Project (AOSP).

Screenshot_5 Screenshot_4

 

Na stránkách AOSP můžeme najít několik zmínek o 64bitové podpoře. Navíc dvě položky s označením 99021 a 99016 naznačují, že bychom se mohli dočkat i změny značení úrovně API. Do této chvíle se využívaly číslice, přičemž poslední úroveň je označována jako API 19. Nově by se mohlo přejít na písmena. To by znamenalo, že další verze ponese označení „L“, jak nasvědčují komentáře.

Samozřejmě je možné, že se jedná o dočasné pojmenování. Samotné písmeno „L“ bude použito i u názvu dalšího Androidu. Spekuluje se o Lamington, Lollipop a Lemon Meringue Pie.

Jako bonus zde máme dva údajné snímky obrazovek z nového Androidu. Objevily se v rámci Chromia, ale Google je již stačil smazat. Bohužel bylo již pozdě a komunita si je okopírovala. Můžeme na nich vidět mírně pozměněný Chrome a zřejmě i novou ikonu pro funkci „Ladění USB“.

74xVhGL 79NIFXA

Zdroje: androidauthority.com, ausdroid.net, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat