Novinky od Aceru: Iconia Tab 8, Liquid Jade a Leap

Novinky od Aceru: Iconia Tab 8, Liquid Jade a Leap
2014-05-31T14:30:30+02:00
• 31. 5. 2014

Celkem tři novinky představila společnost Acer před začátkem letošního ročníku veletrhu Computex, který startuje už na začátku příštího týdne v tchajwanské Tajpeji. Jedná se konkrétně o tablet Iconia Tab 8, první wearable zařízení s názvem Liquid Leap a chytrý telefon přezdívaný Liquid Jade. Všechna zařízení pravděpodobně bude možné první zahlédnout od 3. června na zmiňované akci.

Acer Iconia Tab 8 (3)

Iconia Tab 8 nabídne 8palcový IPS displej zaujímající rozlišení 1200 x 1920 pixelů. Speciální povlak zajistí větší odolnost vůči ulpívání otisků prstů. Výkon mu dodává čtyřjádrový procesor Atom Z3745 od Intelu společně s 2GB operační pamětí RAM. Úložiště ve dvou velikostech (16/32 GB) rozšíříte paměťovou microSD kartou. Kovové tělo s 8,5mm tloušťkou dosahuje na hmotnost 350 gramů. Mezi základní specifikace ještě patří 5MPx fotoaparát, přední 2MPx kamerka, dva reproduktory nebo systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Nakonec by měl prodej začít od července za cenu 199 eur (tj. cca 5 467 Kč bez daně) na zatím neupřesněných trzích.

Acer Iconia Tab 8 Acer Iconia Tab 8 (2)

Druhou novinkou se stal telefon nesoucí název Liquid Jade, o němž výrobce prozradil pouze hrstku informací. Nicméně dostal 5palcový IPS displej s HD rozlišením chráněný sklem Gorilla Glass 3. Snímky bude možné pořizovat 13megapixelovým fotoaparátem (f/1.8). Z rozměrů je známa tloušťka dosahující na hranici 7,5 mm. Softwarovou stránku obstarává Android ve verzi 4.4 KitKat. K prodejcům dorazí za neznámou cenu ve dvou variantách barev – bílá, černá.

Acer Liquid JadeAcer Liquid Jade (2)

Nejzajímavější doplněk na závěr nese jméno Liquid Leap a půjde o tzv. wearable zařízení s 1palcovým displejem. To dokáže počítat ušlé kroky, uběhlou vzdálenost, spálené kalorie, sledovat váš spánek, informovat o příchozích hovorech, přijatých SMS zprávách či ovládat hudební přehrávač při spojení přes Bluetooth 4.0. Odolnost vůči vodě potvrzuje certifikace IPX7. Baterie zajistí provoz až na 7 dní. Pásek zakoupíte v 5 barevných variantách – Moonstone White, Mineral Black, Aquamarine, Fragrant Pink a Vivid Orange. Výrobce odhalí bližší informace až ve 3. čtvrtletí tohoto roku, počínaje červencem.

Acer Liquid LeapLiquid Leap (2)Liquid Leap

Zdroje: us.acer.com, us.acer.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat