Google chystá Android TV

Google chystá Android TV
2014-04-08T06:25:20+02:00
• 8. 4. 2014
3

Google to na poli chytrých televizí kdysi zkoušel s Google TV. Ta se ale moc nechytila. Vloni zase přišel s poměrně úspěšným Chromecastem. To mu ale nestačí a chystá novou platformu Android TV. Ta má přinést především jednoduché rozhraní a položky z Play Storu na obrazovku vaší televize.

android-tv-theverge-7_1020

Google TV byla založena také na Androidu, novinka Android TV je ale něco jiného. Google TV se tehdy snažilo proměnit vaši televizi ve větší a výkonnější telefon. „Android TV je zábavní centrum, nikoli počítačová platforma“ zmiňuje samotný Google. „Je to všechno o hledání a sledování obsahu s minimální námahou“.

Celé rozhraní televize má být velmi jednoduché a intuitivní. Prostředí je roztříděno do několika karet – filmy, televize, hry a aplikace. Hlavní obrazovka pak obsahuje vyhledávač a doporučený obsah pro vás. Tím může být například rozkoukaný film z tabletu či hudba. Google zároveň nabádá vývojáře k vytvoření co nejjednoduššího rozhraní aplikací. Ovládání pak probíhá přes klasický ovladač s šipkami do všech stran a tlačítky domů, zpět a potvrdit. Jako volitelné příslušenství bude k dispozici také herní ovladač.

android-tv-theverge-3_1020 android-tv-theverge-1_1020

Android TV také podporuje notifikace a hlasové zadávání. Z aplikací, které novinka obsáhne, lze z obrázků pozorovat Youtube, Hangouts, Play Movies, ale také aplikace třetích stran jako Netflix, Pandora Vevo a Hulu. Všechny polední čtyři jmenované však nejsou v Česku dostupné a ani na Play Movies. Otázka využitelnosti Android TV by pak u nás trochu strádala.

Android TV je tak Android optimalizovaný pro co nejlepší zážitek ve vaší televizi v obývacím pokoji. Google se snaží přenést svůj mobilní operační systém i do dalších oborů, viz posledně Android Wear pro hodinky.

android-tv-games-settings-theverge1_560

Samozřejmě si budeme muset počkat na oficiální představení, které by mohlo proběhnout na Google I/O 2014.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Tomáš Lesák

8. 4. 2014, 8:51

Rozkoukaný film…?

Miroslav Růžička

VIP 8. 4. 2014, 15:28

Tím je myšleno, že film začnete sledovat například na tabletu a poté můžete na Android TV pokračovat díky synchronizaci přesně tam, kde jste skončili

Tomáš Lesák

8. 4. 2014, 15:37

To jsem pochopil. Šlo o to, že to není zrovna spisovné

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat