Apple u EarPods patentoval akcelerometr a hlasové funkce

Apple u EarPods patentoval akcelerometr a hlasové funkce
2014-04-06T10:10:50+02:00
• 6. 4. 2014

Společnost Apple nedávno podala novou patentovou přihlášku u USPTO (United States Patent and Trademark Office) na přidaná vylepšení u sluchátek EarPods, která americký výrobce přibaluje do každého prodejního balení k iPhonu nebo iPodu. Navíc podle přidaného popisu bychom se již brzy mohli dočkat implementace zmíněných novinek a představení v červnu na vývojářské konferenci by nemuselo nic bránit.

Apple EarPods

Sluchátka Apple EarPods pravděpodobně získají vestavěný akcelerometr a několik dalších funkcí pro lepší rozpoznávání hlasu včetně potlačení okolního šumu. Akcelerometr bude reagovat na (nízkofrekvenční signály) vibrace kostí či tkáně vytvořené hlasem samotného uživatele. Výrobce v tomto případě zcela ignoroval doposud existující možnosti, jak dostatečně potlačit okolní šum. Nová technologie má bez jakékoliv prodlevy rozpoznat, kdy uživatel začne mluvit . Díky dvěma vysoce kvalitním mikrofonům (v každém sluchátku jeden) rozpoznají sluchátka všechny věty.

Většina zahraničních médií tento patent označuje za nejvíce reálný, když přihlédneme k tomu, jaké přihlášky za poslední dobu Apple vůbec podal. Častou nespokojenost s přibalovanými sluchátky může alespoň částečně vyřešit americký výrobce, jestliže skutečně dojde na využití patentovaných technologií, za což si samozřejmě zaslouží pochvalu.

Apple EarPods - patent 3 Apple EarPods - patent Apple EarPods - patent 2

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat