Hlasová asistentka Cortana z WP 8.1 se ukazuje na videu

Hlasová asistentka Cortana z WP 8.1 se ukazuje na videu
2014-03-05T14:00:04+02:00
• 5. 3. 2014

Spoustu novinek z aktualizace Windows Phone 8.1 již známe a o existenci určité hlasové asistentky se již také mluvilo. Nyní se však na internetu objevilo video, na kterém se ukazuje Cortana, což je odpověď na Siri a Google Now. Můžeme vidět především prvotní spuštění a průvodce, ve kterém se vám asistentka přizpůsobí. Bohužel ji neuslyšíme. 

Proces úvodní instalace nejdříve začne spárováním Cortany s vaším Microsoft účtem. Poté se vás zeptá na vaše jméno a jeho výslovnost. Následuje pár dotazů, jako například které činnosti si během dne nejvíce užíváte, či jaké jsou vaše hlavní motivace jít ven. Tímto úvodním nastavením konkurence nedisponuje. Video nám dále ukazuje nastavení „quiet hours“ (tichých hodin), přičemž při zapnutí se vám Cortana postará o hovory, zprávy a další notifikace.

Windows Phone 8.1 přinesou kromě hladové asistentky také notifikační lištu, efektivnější multitasking, Internet Explorer 11, inovovaný kalendář, podporu VPN a mnoho dalších novinek. Představení bychom se měli dočkat na konferenci Microsoft Build 2014 na začátku dubna.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat