Archos odhalil tři průměrné tablety Neon

Archos odhalil tři průměrné tablety Neon
2014-02-02T14:20:09+02:00
• 2. 2. 2014

V souvislosti s uvedením nové modelové řady Neon přichází francouzský výrobce Archos na úvod s první trojicí tabletů, které svojí výbavou zapadnou do nižší střední třídy, kde to nebude mít zrovna jednoduché. Parametry nevynikají žádnou zvláštností, takže jediným lákadlem může být jedině přiměřená prodejní cena.

Archos Neon

Novinky nesou označení 90 Neon, 97 Neon a 101 Neon, přičemž číselné označení udává šířku displeje. Archos 90 dostal 9palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů. To má za následek hustotou pixelů udávající hodnotu pouze 109 ppi. Druhý v řadě je na tom o něco lépe, jelikož 9,7palcový displej se dočkal rozlišení 1024 x 768 pixelů a hustoty pixelů 131 ppi. Poslední model nabídne 10,1palcový displej, rozlišení 1024 x 600 pixelů při hustotě pixelů 117 ppi.

Po hardwarové stránce si tablety nemají co závidět. Všechny uvnitř dostaly čtyřjádrový procesor od Mediateku založený na architektuře Cortex-A9, i když model 97 Neon jako jediný poběží na frekvenci 1,6 GHz. Zbývající dvojice se musí spokojit s taktem 1,4 GHz. Operační paměť dosahuje na hranici 1 GB a rozšiřitelná interní paměť o microSD kartu má v základu s 8 GB.

Z pohledu specifikací vychází z celé trojice nejlépe 97 Neon, o čem také vypovídá přítomnost přední kamerky a zadního fotoaparátu. Ostatní modely disponují jen přední kamerkou pro videokonference. Výbavu uzavírá systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean, který nabídne plnou podporu aplikací a služeb od Googlu. Nakonec jejich datum uvedení na trh či prodejní ceny prozatím Archos neoznámil.

Zdroje: androidauthority.com, archos.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat