Emulátory herních konzolí pro Android – PSP,NDS,PSX

Emulátory herních konzolí pro Android – PSP,NDS,PSX
2014-01-21T20:41:10+02:00
• 20. 1. 2014

Dnešní zařízení svým výkonem předčí mnohé vyspělejší herní konzole dřívější doby, mezi které patří např. Playstation Portable (PSP), Nintendo DS, Playstation 1 a další. To umožňuje spouštět hry z těchto konzolí přímo ve vašem Androidu. Mnohé emulátory jsem vyzkoušel a mohu říci, že již nemají zásadní nedostatky nebo chyby, což umožňuje bezproblémové hraní. Pár z těchto emulátorů a her jsem vybral a rozhodl jsem se o ně s vámi podělit.

Playstation 1

Pokud patříte mezi fanoušky starších her z Playstation 1 neboli PSX, ve vašem zařízení rozhodně nesmí chybět FPse for android. Tento emulátor je k dostání velmi dlouhou dobu a většina her z PSX jedou plynule se zvukem, včetně pohodlného dotykového ovládání. Mezi nejlepší hry, které jsem vyzkoušel na svém Androidu, byly např. Driver, Diablo, GTA, Crash Bandicoot 1,2,3 a další.

 

unnamed_result

unnamed (1)_result unnamed (2)_result unnamed (3)_resultunnamed_result

logo-app FPse for android Schtruck & LDchen 3,42 US$ ANDROID

 

Playstation Portable (PSP)

Mezi poměrně nové emulátory patří emulace her z Playstation Portable. Tato konzole patřila ve své době mezi nejlepší herní zařízení. Nyní se již na trhu nevyskytuje, ale je nahrazena svým nástupcem PS Vita, která je známá především v Japonsku, kde se ji velmi daří. V ostatních zemích to již tak „růžové“ není a dovolím si tvrdit, že je to díky vývoji mobilního trhu, který PS Vita předčil využitím, výkonem a operačním systémem.

Pro emulaci je zde program s názvem PPSSPP. Skvěle jedou populární hry Tekken Resurrection,FIFA 13, PES 14, Virtua Tennis, NHL 7… Zde jsem se ovšem setkal s mírnými problémy pouze se zvukem, což jistě není vážná chyba, bez které by se nedalo hrát, ale hrát bez zvuku je poněkud nezvyk. Na stránkách tvůrců se dozvíme, že se na vývoji neustále pracuje, přičemž je k dispozici i seznam funkčních her. Seznam je poměrně dlouhý a většina her jede bezproblémově (i zvuk).

Odkaz pro seznam kompatibilních her je ZDE.

 

unnamed (1)_result

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

unnamed_result

logo-app PPSSPP Gold - PSP emulator Henrik Rydgård 5,18 US$ ANDROID logo-app PPSSPP - PSP emulator Henrik Rydgård Zdarma ANDROID

 

Nintendo DS

Další populární konzolí je Nintendo DS. Ta přicházela v době své slávy se dvěma displeji, což činilo zařízení jedinečným. Nintendo si hlídalo práva k určitým titulům. Mezi nejznámější hry patří Nintendogs, Pokemon, Mario,…

Pomocí emulátoru Drastic DS Emulátor jsem se pokusil spustit nejznámější výše uvedené hry, přičemž všechny fungovaly bez sekání a se zvukem.

 

unnamed (2)_result

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

unnamed_result

logo-app DraStic DS Emulator Exophase 5,99 US$ ANDROID logo-app DraStic DS Emulator DEMO Exophase Zdarma ANDROID

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat