Acer představil Liquid Z5 i pro Evropu

Acer představil Liquid Z5 i pro Evropu
2014-01-27T14:00:14+02:00
• 27. 1. 2014

Střední třída chytrých zařízení se dočkala další mobilní novinky od společnosti Acer, která byla oficiálně představena těsně před zahájením letošního ročníku veletrhu CES v Las Vegas a momentálně přichází do volného prodeje. Největší pozornost si zaslouží softwarová úprava velmi se podobající prostředí Windows Phone od Microsoftu a samotná dostupnost zařízení na vybraných trzích v Evropě za přijatelnou cenu.

Acer Liquid Z5 - oficiální snímek

Acer Liquid Z5 v přední části nabídne 5palcový displej zaujímající FWVGA rozlišení 480 x 854 pixelů. Hardwarová stránka ničím příliš nezaujme, o čemž vypovídá dvoujádrový procesor MT6572 od Mediateku založený na architektuře Cortex-A7 s frekvencí 1,3 GHz, 512MB operační paměť RAM nebo grafický čip Mali-400 MP.V základu uživatelé dostanou 4GB interní paměť na vlastní data, kterou budou moci rozšířit vložením paměťové microSD karty.

Zadní část disponuje 2000 mAh baterií, 5megapixelovým fotoaparátem, přisvětlovací LED diodou a překvapivě multifunkčním tlačítkem s názvem Acer Rapid. Ačkoliv papírově je udáván systém Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean,  jeho vzhled připomíná Windows Phone. Nicméně ve skutečnosti jde jen o jednoduché chytré režimy přímo určené pro začínající uživatele chytrých telefonů. Ostatní specifikace zahrnují podporu Bluetooth, WiFi, HSPA, FM rádio nebo dual-SIM (pouze na vybraných trzích).

Zařízení bude možné zakoupit kromě na domácím trhu v Tchajwanu za cenu 6 990 tchajwanských dolarů (tj. v přepočtu 4 644 Kč) také na Amazonu ve Velké Británii, Německu, Itálii a Francii za cenu kolem 170 euro (tj. 4 670 Kč bez daně a dalších poplatků).

Acer Liquid Z5 - představení2Acer Liquid Z5 - představení  Acer Liquid Z5Acer Liquid Z5 - SmartCoverAcer Liquid Z5 - mikrofonAcer Liquid Z5 - spodní mikrofon

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat