5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Jiří Smrž

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Jiří Smrž
2014-01-07T11:00:55+02:00
• 7. 1. 2014
1

Na úvod článku se musím přiznat, že rozhodně nepatřím mezi ty uživatele, kteří musí mít ve svém telefonu hodně aplikací. Řadím se spíše mezi ty, jenž mají v telefonu jen to, co používají. Momentálně vlastním mobilní telefon Nexus 4 a tablet Nexus 7 (verze 2013). O mých zkušenostech s těmito zařízeními se můžete dočíst na mém Google+ účtu. Lehce si tedy odvodíte, jaký mobilní operační systém preferuji.

Screenshot_75

V Google Play se nachází nepřeberné množství aplikací. Některé jsou kvalitní, jiné už méně. Já vás tedy seznámím s 5 nejužitečnějšími aplikacemi, které mám momentálně nainstalované. Záměrně se pokusím vynechat veškeré aplikace, které jsou od Googlu. To jen proto, že dnes již používám téměř všechny jeho aplikace a vybrat pouhých 5 mi nepřipadá správné.

mobile-apps

Pocket

Zřejmě jedna z nejužitečnějších aplikací, se kterými jsem se v Google Play setkal, je bezpochyby Pocket. Jelikož můj datový limit není nijak zvlášť velký (pouze 350MB/měsíc), aplikace mi slouží velmi dobře. Využívám i jejího doplňku do Chrome v počítači, takže aplikaci mám téměř vždy po ruce. Ti z vás, kteří o ní nikdy neslyšeli, nebo jen neví, o co se jedná, tak se vám aplikaci pokusím trochu přiblížit.

S Pocket máte možnost ukládat články, které vás zajímají a přečíst si je později. Výhodou je to, že se uloží celý jejich obsah, takže i když nejste zrovna připojeni k internetu, nejste nijak omezeni a můžete je číst tedy kdykoliv. V případě, že zrovna nemám čas číst delší článek, tak si jej jednoduše uložím a přečtu si jej třeba v metru nebo v tramvaji.

 Screenshot_2014-01-04-21-12-10 Screenshot_2014-01-04-21-12-20

logo-app Pocket Read It Later Zdarma ANDROID

Nike+ Running

I přes to, že se v poslední době potýkám s nedostatkem času na běhání, tak tato aplikace patří mezi ty, které instaluji na svůj telefon mezi prvními. Když jsem začínal běhat, zkoušel jsem i jiné alternativy, jako je například RunKeeper nebo Sports Tracker. Zůstal jsem však u Nike+.

Aplikace mi vždy běhy měřila správně, nebo s minimální odchylkou vzdálenosti. Navíc si mě získala i přívětivým rozhraním, a to jak webovým, tak i v samotné aplikaci. Jako bonus pak musím zmínit její dobře propracovaný systém trofejí a výzev, který mě dobře motivuje a nutí běhat i ve chvílích, kdy se mi opravdu nechce. Všechny vaše výkony jsou pak uloženy na vašem profilu. Společně s přáteli pak můžete soupeřit, kdo běhal v daném časovém horizontu víc, rychleji, apod. Sportovním nadšencům bych tuto aplikaci tedy doporučil.

Screenshot_2014-01-04-21-22-22  Screenshot_2014-01-04-21-23-01

logo-app Nike+ Running Nike, Inc. Zdarma ANDROID

Total Commander

Total Commander nepatří mezi ty, které bych používal denně. Jenže když pak potřebuji soubory uvnitř zařízení kopírovat, mazat, či přesouvat, jsem velmi rád, že jej mám nainstalovaný. Běžně se mi stává, že si z internetu stáhnu soubory s příponou .zip nebo .rar a ty pak s pomocí Total Commanderu mohu jednoduše otevřít a pracovat s nimi.

Využívám jej zejména v tabletu, kdy takové situace nastanou poměrně často. Nevím, jestli mám aplikaci blíže představovat. Mnozí z vás se s Total Commanderem seznámili již na stolním počítači. Ve verzi pro Android se jedná prakticky o stejný princip. Je to jednoduchý správce souborů, který napomáhá k ještě lepší práci v operačním systému.

Screenshot_2014-01-04-21-31-26 Screenshot_2014-01-04-21-31-55

logo-app Total Commander - file manager C. Ghisler Zdarma ANDROID

Taxi Praha

Tuto aplikaci mohou ocenit ti z vás, kteří bydlí nebo tráví hodně času v Praze. V případě, že potřebuji nutně odvoz, mohu všechno řešit rychle v aplikaci, aniž bych musel nikam volat. Velice se mi líbí předpovídaná cena, která se od té skutečné moc neliší. Dále se mi na aplikaci líbí aktuální polohy všech taxikářů ve vašem okolí. Kromě toho, že vám aplikace automaticky sděluje přibližnou dobu trvání na taxík, můžete sledovat skutečnou vzdálenost objednaného taxikáře. Jedná se o velmi dobrý nápad, který musím ocenit. Samotná aplikace mi i několikrát pomohla dostat se rychle z bodu A do bodu B, když se mi nechtělo využít městské hromadné dopravy.

 Screenshot_2014-01-04-21-43-02 Screenshot_2014-01-04-21-42-19

logo-app NEJLEVNEJSI TAXI PRAHA Austrosoft Weiss Datenverarbeitung GmbH Zdarma ANDROID

Facebook Messenger

Na závěr dávám aplikaci, kterou používám opravdu každý den. Většina mých přátel je zaregistrována na sociální síti Facebook, kterou aktivně používají, a nejjednodušší způsob, jak s nimi mohu komunikovat, je právě přes tuto sociální síť. Zejména pak přes tuto aplikaci. V dřívějších verzích jsem aplikaci moc nevyužíval. Od té doby, kdy Facebook na aplikaci více zapracoval a změnil vzhled celé aplikace, jsem si ji velmi oblíbil.

Kromě, dle mého názoru, přívětivého rozhraní oceňuji také její jednoduchost. V porovnání s konkurenčním Hangouts se musím přiznat, že se mi Facebook Messenger líbí víc. Pravda je, že Hangouts mi v posledních verzích připadají spíše jako směsice dobrých nápadů, které ale nebyly dořešeny do konce. V současné době považuji Facebook Messenger jako velice povedený klient, dost možná také za nejlepší z těch, které aktivně ve svém mobilním telefonu nebo tabletu používám.

messenger3.0.1

logo-app Facebook Messenger Facebook Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Vojtěch Tranta

3. 2. 2014, 21:18

Pracovat o zkouškovym? To ne, ale psát blbosti, to jo…..:D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat