Mobilní operátoři na Štědrý den – padaly rekordy aktualizováno

Mobilní operátoři na Štědrý den – padaly rekordy [aktualizováno]
2013-12-27T10:00:53+02:00
• 27. 12. 2013
3

O2 Telefónica

Rok 2013 byl velmi bohatý na změny v oblasti mobilních služeb. Dočkali jsme se neomezených tarifů u všech operátorů a konečně se začali objevovat virtuální operátoři. Byli jsme zvědaví, jak moc se odrazí nové tarify na počet SMS a telefonních hovorů během jedno z nejrušnějších dnů v roce – Štědrý den.

Mobilní operátor O2 hlásí, že se podařilo překonat jeden rekord, který je z roku 2009. Tehdy bylo posláno 27,7 miliónu zpráv a letos toto číslo bylo překonáno o 0,3 miliónu – tedy konečný výsledek je 28 miliónu zaslaných zpráv. V případě hovorů zůstává v platnosti rekord z roku 2010 – 17,4 miliónu. Letos se číslo zastavilo na 15,7 milionech.

„V případě SMS se jedná o rekordní číslo, v případě hovorů pak jde o výrazný nárůst oproti loňsku. Zvýšené množství hovorů a zpráv v naší síti souvisí se zavedením neomezených tarifů FREE na jaře letošního roku. Díky těmto tarifům naši zákazníci volají a esemeskují více než dříve,“ říká Ctibor Jappel, specialista mediální komunikace společnosti Telefónica Czech Republic. „Dosavadní rekordní počet SMS jsme zanamenali v roce 2009, kdy naši zákazníci odeslali 27,7 milionu zpráv. Rekord uskutečněných hovorů je starý tři roky a zůstává nadále v platnosti – v roce 2010 proběhlo na Štědrý den 17,4 milionu hovorů,“ doplňuje Jappel.

Ačkoliv se jedná o vysoká čísla, mysleli jsme si, že neomezené tarify více zahýbou se statistikami. Nyní se můžete podívat na celkovou tabulku dění dne 24. 12. 2013.

Screenshot_190

Zdroj: Tisková zpráva

Vodafone

I červený operátor se pochlubil svými čísly, kterou jsou znatelně menší. Na druhou stranu je zde k vidění výraznější růst oproti minulému roku.

Z tiskové zpráv:

HOVORY:

Hovorů jsme spojili více než  8,5 miliónů, což je o 17,3 % více než loni. Špička nastala mezi 10. a 11. hodinou.

SMS:

Lidé si letos o Vánocích vzájemně v naší síti (z telefonů i z aplikací) poslali celkem 18,3 milionu SMS, což je o 6 % více než loni. Špička co se týče SMS nastala ve 13:14.

MMS:
Lidé si letos o Vánocích vzájemně z mobilů poslali téměř 174 000 MMS, což je o 2 % více než loni. Špička, co se týče MMS, nastala mezi 12:40 a 12:50.

DATOVÝ PROVOZ:

Letos lidé o Štědrém dni přenesli o 76 % více dat než loni. Špička nastala kolem dvacáté hodiny. Značný nárůst přenosů dat potvrzuje vývoj využívání datových služeb v průběhu celého roku 2013.

DALŠÍ STATISTIKY:

  • Hovory do ciziny: nejvíce se volalo do Polska, na Slovensko, Ukrajinu, do Německa, Vietnamu, Ruska a Velké Británie.
  • Cizinci přihlášení o Štědrém večeru do sítě Vodafone: nejvíce u nás bylo Němců, Holanďanů, Švédů, Slováků, Britů, Italů, a Poláků.

T-mobile

Konečně se svými výsledky pochlubil i poslední mobilní operátor v naší zemi. I v jeho statistikách můžeme vidět navýšení oproti minulým rokům. Ve srovnání s ostatními si odnáší prvenství v počtu uskutečněných hovorů – 17,8 milionu. Ani SMS zprávy nezůstávají stranou a i zde je číslem jedna – 29 milionů zaslaných zpráv. Kupodivu největší nárůst zaznamenaly MMS zprávy.

Screenshot_203

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Olli Ba'al Zapletal

27. 12. 2013, 10:12

Neposlal jsem ani jednu, pouze FB, Skype, Whatsapp

Daniel Čermák

VIP 25. 12. 2013, 23:45

Když je SMS mrtvá technologie kterou vytěsňují aplikace jako Viber, WhatsApp a podobně (jak často čtu), jak je možný, že každý rok operátoři hlásí rekordy v počtu SMS na Vánoce a Silvestra / Nový rok. :D

Jaroslav Šašinka

27. 12. 2013, 13:03

diakritika…kdyz napisu prani z novejsiho founu, kde nechci odstranovat hacky a carky, tak se vprumeru zprava posila jako 3.. takze bych vsechny cisla delalil aspon 2kou :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat