Archos ve spolupráci s Quechua uvedl odolnou mobilní novinku

Archos ve spolupráci s Quechua uvedl odolnou mobilní novinku
2013-12-04T10:40:52+02:00
• 4. 12. 2013

Francouzský výrobce chytrých zařízení, společnost Archos, ve spolupráci s Quechua uvedla na mobilní trh nový chytrý telefon určený pro uživatele s aktivním vyžitím, kteří ocení odolnost vůči nárazům, bláta, vodě, písku, zimě či sněhu. Z minulosti je Quechua již známa odolnými zařízeními a jejich samotné zaměření plyne ze zkušeností z prodeje horského vybavení a výstrojí ke sportu.

Archos Quechua

Zařízení se dočkalo 5palcového displeje, který je poháněn čtyřjádrovým procesorem od Qualcommu s frekvencí 1,2 GHz společně s 1GB operační pamětí RAM. Uživatelé mají v základu k dispozici 4GB interní paměť na data a další kapacitu budou moci získat po vložení paměťové microSD karty. Záda telefonu nesou kromě baterie o velikosti 3500 mAh zajišťující 22 hodin telefonování také 5megapixelový fotoaparát.

Zmiňovanou odolnost zajišťuje získaná certifikace s označením IP54. Softwarovou výbavu zajišťuje operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Nakonec co se týče dostupnosti na trhu, tyto informace doposud ani jedna společnost neprozradila. Nicméně prodejní cena bude startovat na 230 eurech, což při přepočtu vychází na 5 555 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat