Lenovo – zlepšení ve třetím čtvrtletí, plánování expanze

Lenovo – zlepšení ve třetím čtvrtletí, plánování expanze
2013-11-13T12:00:50+02:00
• 13. 11. 2013
1

Většina výrobců chytrých zařízení má již za sebou zveřejnění finančních výsledků za uplynulé třetí čtvrtletí tohoto roku. Svými čísly se chlubí i čínská společnost Lenovo, která má za sebou nebývale úspěšné tři měsíce, díky pozitivním výsledkům jak z pohledu financí, tak i prodeje. Firma v současné době eviduje každou sekundu prodej čtyř kusů zařízení nesoucí vlastní značku.

Lenovo logo

Lenovo ve třetím čtvrtletí roku 2013 dokázalo prodat 29 milionů kusů zařízení, což ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce odhaluje více než 36% nárůst prodeje, kam můžeme zařadit stolní počítače, notebooky, tablety či chytré telefony. Při bližším rozebrání výsledného čísla došlo k prodeji 2,3 milionů kusů tabletů nebo 64% vzestupu prodeje chytrých telefonů.

Firma zvýšení prodeje telefonů bere jako velmi pozitivní věc a zároveň zvažuje rozšíření své prodejní sítě o některé klíčové trhy po celém světě. Lenovo tedy dosáhlo zisku 9,8 miliard dolarů (v přepočtu 197,52 miliard Kč), a to znamená 13% nárůst oproti stejnému období v roce 2012. Nakonec generální ředitel, Yang Yuanqing, k výsledku dodal, že prodej osobních počítačů se zlepšuje, zatímco zájem o tablety stále roste.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Nguyễn Việt Anh

13. 11. 2013, 22:44

Ale no tak. Jaký pak zisk. Samozřejmě se jedná o příjmy. Opravte si to.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat