Huawei investuje 600 milionů dolarů do výzkumu 5G sítě

Huawei investuje 600 milionů dolarů do výzkumu 5G sítě
2013-11-12T11:10:23+02:00
• 12. 11. 2013

Česká republika dodnes nijak výrazně nepolíbená sítí 4. generace a v mnohých lokalitách ani kvalitním 3G připojením si může zřejmě zatím nechat zdát o síti 5. generace. Ovšem společnost Huawei oznámila velkou finanční injekci do výzkumu. Čínský gigant v každé situaci myslí na mobilní technologie budoucnosti a v případě mobilních operátorů tomu nebude jinak.

Huawei 5G

Čínská společnost Huawei hodlá do výzkumu síťové 5G technologie investovat 600 milionů dolarů, což při přepočtu vychází na úctyhodných 12,1 miliard korun. Celý výzkum by měl trvat až do roku 2018 a jeho součástí by mělo být vytvoření bezdrátového rozhraní, které nabídne rychlost 10 Gbps. Ve srovnání rychlosti se současnou 4G sítí půjde zhruba o stonásobné navýšení. Firma předpokládá, že sítě 5. generace budou v obchodní sféře populární v roce 2020.

„Inovace se nikdy nezastaví. To je důvod, proč pokračujeme v rozvíjení 4G technologie, přičemž jsme odhodláni utratit kolem 600 milionů dolarů v příštích pěti letech při vývoji 5G. Existuje několik otázek, které musí být vyřešeny včetně dostupnosti frekvencí spojených s 5G,“ řekl generální ředitel Huawei, Eric Xu.

Už od roku 2009 do tohoto druhu sítě Huawei investuje a za tu dobu ji stihl dokonce už představit na veletrhu Mobile World Congress v letech 2011 a 2012, kde 5G síť dosáhla rychlosti až 50 Gbps.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat