Sony představilo Xperii Z1F jako mini verzi Z1 aktualizováno

Sony představilo Xperii Z1F jako mini verzi Z1 [aktualizováno]
2013-10-10T10:30:49+02:00
• 10. 10. 2013

Aktualizováno 10.10.

Sony představilo svůj nejnovější smartphone nesoucí název Xperia Z1F, přičemž se jedná v podstatě o Z1 mini. Původní spekulace se potvrzují a model je vybaven velmi podobně jako současný top model Z1. Ovšem největší změna se nachází u displeje, kde byl použit 4,3palcový panel s HD rozlišením. Samozřejmě disponuje menšími rozměry, ale jedná se o jediný ústupek ze strany Sony.

gsmarena_001

Specifikace:

  • displej: 4,3 palce, HD
  • Qualcomm Snapdragon 800 2.2 GHz
  • 2 GB RAM
  • interní paměť 16 GB
  • 20.7MPx foťák s G Lens
  • Bluetooth 4.0
  • baterie: 2300 mAh
  • rozměry: 127 x 64.9 x 9.4mm
  • ochrana IP 58

V současnosti je novinka dostupná jen u japonského operátora NTT DoCoMo. Sony nesdělilo, jestli se chystá mezinárodní prodej tohoto malého ale výkonného zařízení.

gsmarena_002

Aktualizováno 30.9.

Nyní se objevují další informace o této novince, která je označena jako Xperia Z1 f. Na materiálech se má nacházet verze pro japonského operátora NTT DoCoMo. V podstatě se zde potvrzují spekulace, které se objevují na internetu již delší dobu.

Xperia-Z1-and-Z1-mini-compared-leak Xperia-Z1-mini-leak

Aktualizováno 9.9.

Před několika týdny se začalo spekulovat menší variantě Xperie Z1, která ponese navíc přívlastek „mini“. I tentokrát se objevují další informace, ale v podstatě potvrzují původní spekulace. Nyní se podařilo zachytit přední panel této novinky, který potvrzuje menší úhlopříčku.

Sony-Xperia-Z1-Mini-Honami (1)

Původní článek 20.8.

Poslední trend výrobců, kteří po boku svých vlajkových lodí představují jejich zmenšené verze, se nevyhnul ani společnosti Sony. Japonský velikán po vzoru HTC či Samsungu také přijde s menší variantou nadcházející novinky s názvem Honami. Největší zajímavostí je únik specifikací ještě před samotným představením hlavního zařízení. To pravděpodobně proběhne už 4. září v Berlíně na letošním ročníku veletrhu IFA.

Sony Honami

Podle posledních informací Honami Mini bude disponovat 4,3palcovým Triluminos displejem s rozlišení 720 x 1280 pixelů. O výkon se postará čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 od Qualcommu taktovaný na 2,2 GHz společně s operační pamětí RAM o velikosti 2 GB. Vnitřní 16GB paměť navíc rozšíříte prostřednictvím slotu na paměťové karty typu microSD.

Zadní část modelu potěší netknutým 20,7megapixelovým fotoaparátem. Baterie bude dosahovat na kapacitu 2400 mAh. Jestliže tyto technické specifikace budou opravdu pravdivé a plnohodnotné zařízení nepřekvapí žádným novým prvkem, tak změnou projde pouze displej, jehož uhlopříčka půjde dolů z 5 palců při rozlišení 1080 x 1920 pixelů na hodnotu 4,3 palce při 720 x 1280 pixelech a velikosti baterie z 3050 mAh na 2400 mAh.

Závěrem Sony Honami Mini nese kódové označení Ray3 a další bližší specifikace můžeme zřejmě nyní očekávat až po oficiálním odhalení nové vlajkové lodi od Sony.

Zdroje: talkandroid.com, unwiredview.com, androidauthority.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat