Microsoft vybere nástupce Ballmera do konce roku. Kdo je ve hře?

Microsoft vybere nástupce Ballmera do konce roku. Kdo je ve hře?
2013-10-14T09:15:48+02:00
• 14. 10. 2013
1

Není to tak dlouho, co Steve Ballmer oznámil, že do dvanácti měsíců opustí pozici CEO Microsoftu a od té doby Redmontští usilovně pracují na výběru jeho nástupce. Podle agentury Bloomberg si Microsoft stanovil konec letošního roku jako mezní termín, do kdy bude nový CEO vybrán.

wnc

Momentálně představitelé zužují seznam možných kandidátů, mezi kterými se následně rozhodne. Ve hře jsou prý aktuálně šéf Ford Motor’s Alan Mulally, o kterém se mluvilo již dříve. Svoji kariéru začal ve firmě Boeing a od roku 2006 vede právě společnost Ford.

Mulally selop

Alan Mulally a Stephen Elop

Dalším kandidátem by mohl být Stephen Elop. Ten donynějška stál v čele finské společnosti Nokia. Ta však nyní přešla pod Microsoft a Elop, který byl prvním „cizincem“ v čele finské Nokie, se stal ředitelem divize Devices & Services v Microsoftu. Jak jistě mnoho z vás ví, Elop do Nokie přešel právě z Microsoftu v době, kdy Nokia prožila svou zásadní revoluci spojenou s přechodem na Windows Phone.

Paul_Maritz bates

Paul Maritz a Tony Bates

Šanci má údajně také Paul Maritz, který je šéfem firmy GoPivotal. Dříve pracoval například pro Intel, Microsoft či WMware. Poslední možný kandidát přichází přímo ze současného vedení Microsoftu. Jde o Brita Tonyho Batese. Ten je v současné době viceprezidentem společnosti a na starosti má mimo jiné divizi Skype.

Kromě těchto jmen byl údajně na kandidátní listině Microsoftu i John Danohoe, CEO eBay. Ten však nabídku odmítl. Microsoft měl ve své historii od roku 1975 zatím dva CEO. Prvním byl zakladatel společnosti Bill Gates a druhým právě odstupující Steve Ballmer.

Zdroje: en.wikipedia.org, en.wikipedia.org, en.wikipedia.org, wpcentral.com, bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Jiří Doubravský

14. 10. 2013, 15:19

Každopádně to bude nevýrazná figurka. Dva roky na to bude další střídání …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat