Microsoft Remote Desktop pro Android a iOS

Microsoft Remote Desktop pro Android a iOS
2013-10-18T08:30:40+02:00
• 18. 10. 2013
1

Většina z nás jistě používá osobní počítače s operačním systémem Windows. Někdy se může stát to, že si potřebujeme zjistit nějaká data, prohlídnout nějaký dokument, ale ten máte právě pouze na svém osobním počítači. A pro tyto případy nám slouží nová aplikace Microsoft Remote Desktop.

nexusae0_102 nexusae0_64

Microsoft Remote Desktop je poměrně jednoduchá aplikace, která vám umožní pracovat s Windows počítači prakticky kdekoliv a kdykoliv. Někteří jistě budou namítat, že se nejedná o aplikaci zcela nějak výjimečnou, protože podobných aplikací na Google Play je několik. Microsoft Remote Desktop je ale kompletně zdarma. Kromě toho také samotná aplikace obsahuje mnoho zajímavých funkcí, které poskytují pouze placené programy. A co víc. Aplikace byla vydána samotným Microsoftem, což by mělo zaručit bezproblémovou funkčnost.
nexusae0_58

Samotná aplikace není však kompatibilní se všemi operačními systémy z dílny Microsoftu. Budete potřebovat, aby byl na vašem počítači nainstalován takový operační systém, který samotné sdílení plochy podporuje. Mezi takové patří například Windows 8 Pro. Pokud jste tedy jedním ze šťastlivců, kteří takový operační systém vlastní, aplikace vám může v mnoha případech pomoci. Microsoft Remote Desktop podporuje veškeré vaše vzdálené počítače.

To znamená, že pokud vlastníte třeba 5 počítačů s operačním systémem Windows, můžete se k nim v aplikaci jednotlivě přihlásit. Další zajímavá funkce je podpora všech multi-touch gest, která znáte právě z vašeho operačního systému. K tomu všemu je vám umožněn kvalitní přenos zvuku a videa, které využívají vylepšené komprese a využití šířky pásma.

nexusae0_74 nexusae0_1113

S rostoucí oblibou cloudových úložišť se může zdát, že taková aplikace je již zbytečná. Nicméně ne všechna svá data ukládáte na SkyDrive nebo Google Drive a v jistých okamžicích by se vám hodilo, abyste měli svůj počítač u sebe. A právě v těchto situacích vám Microsoft Remote Desktop může pomoci.

logo-app Microsoft Remote Desktop Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft Remote Desktop Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jáson Hviezda

18. 10. 2013, 10:12

Vypadá lákavě, škoda že se na Android 4.3 při prvním pokusu (a každém dalším) o připojení zasekne a spadne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat