FLYNE – konečně pořádná offline RSS čtečka pro Android

FLYNE – konečně pořádná offline RSS čtečka pro Android
2013-10-31T07:00:17+02:00
• 31. 10. 2013
5

Pokud na internetu využíváte RSS zdroje pro třídění a správu novinek na internetu, potom jste určitě přemýšleli o nějaké RSS čtečce. Nedávno jsem tady psal o nové verzi Digg readeru, je možné využívat i Greader, ale upřímně, prozatím mi chyběla kvalitní offline čtečka RSS zdrojů.

Jde o možnost si články během dne postahovat a potom večer v klidu přečíst a nemuset řešit připojení k internetu. Stejně tak jde i o možnosti pohodlného čtení. Nebudeme si zastírat, že velké zpravodajské weby sice disponují RSS kanálem, ale pro čtení kompletního obsahu musíte využít kompletní nebo mobilní webové stránky. V textech Vám tedy „zavazí“ reklamy, stahuje se strašná spousta zbytečných elementů, které i dnes, v době 4.5“ monster na displeji překážíí a znepřehledňují požadované informace.

Nedávno se na PlayStoru objevila nová RSS čtečka FLYNE, která je prozatím v režimu beta, ale já jsem na žádný problém nenarazil. Pro úplnost dodám, že kolem jejího vývoje se pohybují lidé, kteří měli na svědomí skvělý twitter klient Falcon Pro, který se dnes potýká s problémy a blokacemi ze strany přímo Twitteru, ale samozřejmě je ho možné nadále používat.

Screenshot_2013-10-30-10-51-42 Screenshot_2013-10-30-10-51-32 Screenshot_2013-10-30-10-53-03

FLYNE je jednoduchá čtečka, umí přesně to, co potřebujete – přidat kanály, stáhnout je pro offline čtení, otevřít správně naformátovaný, čistý text a obrázky, bez dalších rušivých elementů, které na běžném i mobilním webu najdete.

Základní verze FLYNE je zdarma, ta Vám ovšem dovolí přidat si pouze předem předdefinované skupiny zdrojů, vytříděných podle oblastí zájmů. Například z technologických webů jsem tady našel snad všechny myslitelné a všechny ty, které čtu, nicméně se jedná o zahraniční weby, takže v češtině si moc nepočtete. Dále máte možnost dokoupit si „rozšíření“ čtečky, které vám přidá možnost stahovat si offline stream svého Twitter kanálu.

Toto rozšíření vychází na cca 32 Kč. Druhou volbou je potom propojení s Feedly – RSS čtečkou, která je nepřímým pokračovatelem Google Readeru. Toto rozšíření stojí potom vyjde na 1 dolar, tedy do 20 Kč. Z Feedly se potom korektně přenesou jak jednotlivé kanály, tak i skupiny, jak jste si je ve Feedy seřadili. Tam už samozřejmě záleží jen na vaší volbě zdrojů, tedy včetně těch českých.

Screenshot_2013-10-30-10-52-22 Screenshot_2013-10-30-10-51-59 Screenshot_2013-10-30-10-51-23

Po otevření skupiny už vidíte náhledy jednotlivých textů, ty které vás zajímají, si otevřete kliknutím na Load full article a čtete. Spojení s Feedly je oboustranně synchronizované, tedy články které jste si na mobilu přečetli, uvidíte na webu Feedly jako přečtené.

Samozřejmě nechybí možnost jednotlivé články sdílet na sociálních sítích a mailem.

Musím říct, že je to po mnoha a mnoha pokusech konečně kvalitní RSS offline čtečka pro Android. V téhle oblasti bylo co dohánět a třeba i WP měly kvalitnější aplikace než Android.

logo-app Flyne. The Offline Reader. Joaquim Verges Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Ivan Stloukal

Mobilní maniak, manželka tvrdí že pacient, s neustálou touhou po změnách telefonů. Nepreferuji žádnou platformu, rád adoptuji vše od Androidu až po Tizen (abecedně seřazeno, nic nevyjímaje).

Komentáře

Jakub Čáp

14. 9. 2014, 22:25

Já našel Flyne až teď.. Zda se mi tedy uživatelsky příjemnější než zakoupený greader.. Jediné co mi u Flyne chybí automatické stahování celého článku pro budoucí offline čtení. To gReader dělá pro všechny kanály a proto jsem ho ještě nesmazal. Nebo existuje možnost stahovat i ve Flyne?

Mojmir Jurka

31. 10. 2013, 11:04

Již před zrušením GR jsem začal používat RSS čtečku G2Reader a jsem nad míru spokojen.
Pozn.: a funguje jak v noťasu, kde mám W 8.1, tak i v mobilu s androidem.

celý článek jsem nečetl ale, třeba gReader (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noinnion.android.greader.reader) už existuje pěknou dobu a třeba ten offline mód má taky

Ivan Stloukal

31. 10. 2013, 11:07

Vašku, to existuje, ale třeba GReader (i v Pro verzi) má aspoň u mě po přechodu z Google Readeru na Feedly problém se stahováním do offline nebo třeba s kódováním znaků. Proto jsem hledal nějakou adekvátní náhradu, právě za zmíněný GReader

Já teda požíval GReader (jen free) verzi i s Googlem a ted s Feedlym a žádné problémy jsem nezaznamenal.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat