Apple zveřejnil finanční výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí

Apple zveřejnil finanční výsledky za čtvrté fiskální čtvrtletí
2013-10-29T08:15:59+02:00
• 29. 10. 2013

Společnost Apple včera ve večerních hodinách oznámila své finanční výsledky za poslední čtvrtletí fiskálního roku 2013. Celkově se sice zvýšily příjmy oproti minulého roku ve stejném období, ale čistý zisk o něco málo poklesl, a to může být způsobeno i nižší marží například u iPhone 5c či nejlevnějšího iPadu mini.

fifthavenue_gallery_image2

Celkové příjmy se tedy zvýšily na 37,5 miliard dolarů oproti 36 miliardám dolarů vloni. Čistý zisk poklesl na 7,5 miliardy dolarů z loňských 8,2 miliard. Prodalo se celkem 33,8 milionu telefonů iPhone, vloni pouze 26,9 milionu a počet prodaných iPadů se jen nepatrně zvýšil na 14,1 milionu z rovných 14 milionů. Hudebních přehrávačů iPod se prodalo 3,49 milionu. Tim Cook v souvislosti se zveřejněním finančních výsledků vydal tuto zprávu:

„Jsme rádi, že můžeme dokončit tento úžasný rok rekordními výsledky čtvrtého čtvrtletí s prodáním téměř 34 milionů iPhonů. Jsme nadšeni, že do vánočního období vstoupíme s novým iPhonem 5c a iPhonem 5s, iOS 7, novým iPadem mini s Retina displejem a neskutečně tenkým iPadem Air, novými MacBooky Pro, radikálně inovovaným Mac Pro, OS X Mavericks a s novou generací aplikací  iWork a iLife pro OS X a iOS.“

Analytici původně očekávali příjmy společnosti nižší – 36,8 miliard a prodeje iPhonů také podcenili s 31 miliony. Naopak přecenili prodejní čísla iPadů – očekávali 14,5 milionů. Zde však musíme konstatovat, že novinky v podobě iPadu Air a iPadu mini s Retinou teprve míří na trh. V dalších čtvrtletí se však očekávají příjmy ještě mnohem větší až 58 miliard dolarů, a to díky vánočnímu období.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat