Samsung oznámil použití 64bitových procesorů

Samsung oznámil použití 64bitových procesorů
2013-09-13T07:00:43+02:00
• 13. 9. 2013
8

Teprve před třemi dny představil Apple nový iPhone 5S, který jako první telefon disponuje 64bitovým procesorem. Samsung však nelení a generální ředitel Samsungu JK Shin oznámil jejich použití v budoucích smartphonech.

iphone

Integrace nového 64bitového procesoru se ale pravděpodobně dočkáme až příští rok v nové vlajkové lodi Samsungu, a to u modelu Galaxy S5. Pokud se tento smartphone firma rozhodne vybavit kapacitou paměti RAM o velikosti 4 GB, tak by jeho využití dávalo ještě větší smysl, protože 32bitový systém umí adresovat maximálně 3,25 GB RAM bez použití speciálních technik. Již dnes obsahuje model Galaxy Note 3 operační paměť o velmi slušné kapacitě 3 GB, a tak by navýšení nemuselo být až tak nereálné.

Kromě nasazení 64bitového procesoru se pro něj musí optimalizovat i systém jako v případě nového iPhonu s iOS7, které plnohodnotně 64bitovou architekturu podporuje. U Androidu by tuto podporu mohl přinést nedávno oznámený Android 4.4 KitKat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Jeremy Nowak

13. 9. 2013, 11:34

=D necekane =D

Já čekal kdo si rýpne jako první..já mám raději malinký IP, ale tohle je prostě konkurence..serte na to..to už se můžete hádat že tamten má quadcore a tamten taky..takže to okopírovali..

Jeremy Nowak

13. 9. 2013, 14:22

ja to nemyslel jako rejpani.. jen mi prijde komicky, jak se zacla resit ctecka otisku u iphonu a v nasedujich mesisich ji zacli davat do telefonu.. ted apple rek, ze bude mit 64bitovej cpu a hle.. zacnou je davat sichni.. ze s tim teda nezacli driv nez to apple predstavi.. kdyz novy technologie to nejsou.. to me na tom prijde zabavny.. =P

Petr Vaněk

13. 9. 2013, 15:47

I ty ovečko jedna zatoulaná.. Samsung by jistě 64 bitový procesor, s uvedením zařízení osazeném 4 Gb pamětí, také představil. Jelikož jak je zmíněno v článku, 32 bit dokáže adresovat pouze 3Gb ;)

neplakej ze mas tak rozezranej system.. zajimavy, ze ios i wp fungujou s polovicni ram uplne bez problemu i kdyz spustis 30 aplikaci =P zajimavy.. podle me neni takovej problem misto 3GB ram dat 4GB ram uz ted.. klidne to mohli dat do svoji s4.. jenze to by pak nemeli s cim novym prijit za rok, ze? no rozhodne vime, ze s5 bude mit 64bitovej cpu, system, ctecku otisku prstu.. =D

Jeremy Nowak

14. 9. 2013, 12:29

neplakej ze mas tak rozezranej system.. zajimavy, ze ios i wp fungujou s polovicni ram uplne bez problemu i kdyz spustis 30 aplikaci =P zajimavy.. podle me neni takovej problem misto 3GB ram dat 4GB ram uz ted.. klidne to mohli dat do svoji s4.. jenze to by pak nemeli s cim novym prijit za rok, ze? no rozhodne vime, ze s5 bude mit 64bitovej cpu, system, ctecku otisku prstu.. =P

Si asi velice rozbitý člověk co? už si někdy viděl 32bit s podporou 4GB ram?

Jo..jako mám apple rád ale když představoval 5 a řekl že větší display je lepší že se tam vejde víc věcí a že je to přelom..tak bych cooka zabil!..a najednou všichni přestali s tím že 3,5“ je ideální co?..:D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat