Nové animace iOS 7 způsobují uživatelům nevolnosti

Nové animace iOS 7 způsobují uživatelům nevolnosti
2013-09-27T07:34:00+02:00
• 27. 9. 2013
3

Nový iOS7 vyšel před týdnem ve středu a přinesl oproti předchozí verzi zcela nový svěží vzhled bez prvků skeumorfizmu. Zároveň také přinesl spoustu nových efektů. Během prvního týdne si ho stáhlo již přes 200 milionů lidí a některým z nich se dělá nevolno z nových animací.

ku-xlarge

Tento problém způsobuje z části nový parallex efekt, který vytvoří pomocí gyroskopu efekt vystouplých ikon, jehož ukázku vidíme na obrázku výše. Ten však lze v nastavení vypnout. Mnoho lidí si ale stěžuje na samotné otvírání a zavírání aplikací doprovázené novým efektem. Ten bohužel nelze nijak deaktivovat. Na fóru podpory Apple se objevilo několik komentářů od uživatelů iOS 7:

„Bolí mě oči a mám z toho závratě.“

„Po dvouminutovém používání sem pocítil nevolnost“

Apple testoval sedmou verzi svého mobilního systému po celé dva měsíce v rámci několika betaverzí a s podobným problémem se nesetkal. Problém s nevolností se však týká pouze hrstky uživatelů a uvidíme, jak se k tomu společnost postaví. Spousta lidí mezitím downgradovala zpět na iOS 6, to však již není od pondělka možné.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Martin Blažek

27. 9. 2013, 12:31

Tak po pár minutách a mají problém?To asi nechodí do kina a nejspíš nekoukají z auta když jedou.Co si někdo nevymyslí aby se o tom někde psalo.iOS 7 jednoznačně výborné,mám od bety 2.Rozhodně doporučuji.

Oldřich Mládek

27. 9. 2013, 9:08

Kdyby na telefon nekoukali 18 hodin denně, nebylo by jim špatně. Během deseti minut z těch animací nemůže být špatně nikomu.

No tak to musí být úplní psychouši…:-) …no ale lidi mají různé poruchy.. tedy to není vyloučeno… spousta lidí downgradovala..??. asi jich pár bude… ale jinak není důvod se vracet k horšímu iOSu…:-) jedinou výhradou jsem měl k výběru zářivých barev… ale rychle sem si zvykl…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat