IFA 2013: Archos láká na řadu chytrých novinek

IFA 2013: Archos láká na řadu chytrých novinek
2013-09-01T09:18:01+02:00
• 1. 9. 2013

Na veletrh spotřební elektroniky, který se koná v Berlíně už příští týden, začala vábit své fanoušky francouzská společnost Archos. Ta několik dní předem vypustila přesné informace o novinkách, které spatří světlo světa právě v Německu. Půjde každopádně o chytré telefony a tablety, z nichž bude dokonce jeden přímo zaměřený na ty nejmenší.

Archos_logo_black

Výrobce chystá novou modelovou řadu chytrých telefonů s názvem Oxygen, jejíchž součástí bude kupříkladu model 50 Oxygen. Ten nabídne Full HD displej, 13megapixelový fotoaparát, přední 5MPx kamerku pro videohovory, čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 16GB interní paměť nebo operační systém Android 4.2 Jelly Bean.

Řada telefonů Titanium se bude pohybovat v cenové relaci kolem 99 euro (tj. v přepočtu 2 552 Kč) a uživatelé můžou ve výbavě očekávat 4palcový displej, podporu dual-SIM, 5megapixelový fotoaparát, dvoujádrový procesor nebo operační systém Android 4.2 Jelly Bean. Přírůstky dostane také řada Platinum, přičemž podrobnější informace Archos představí až na místě.

Archos 50 OxygenArchos 97b Platinum HD

Následně lze očekávat novinky i do řady tabletů. Prvním z nich je Archos 97b Platinum HD s 9,7palcovým displejem při rozlišení 2048 x 1536 pixelů, který navíc povede souboj s iPadem 4 díky hliníkové konstrukci. Dvojkou se stane tablet Archos 101XS2, jehož čelní část zaujme IPS displej s HD rozlišením nebo stereo reproduktory. Práci na něm zpříjemní magneticky připojitelná klávesnice. Obě zařízení mají čtyřjádrový procesor a operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean.

Archos 101 XS2 Archos 80 Xenon

 

Řadu Xenon doplní rovnou tři tablety s HD obrazovkou, 3G nebo 3G+ připojením, čtyřjádrovým procesorem a operačním systémem Android 4.2 Jelly Bean. Svého pokračovaní se také dočká Archos GamePad s předinstalovanými hrami pro děti. Ani na nejmenší obecenstvo výrobce nezapomněl, jelikož představí řadu ChildPad ve verzi s 8 nebo 10,1palcovým displejem, dále se systémem Android 4.2 Jelly Bean nabízející v obchodu Play pouze dětský obsah.

Archos 80 ChildPad

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat