Google zakoupil patenty od Foxconnu pro Glass

Google zakoupil patenty od Foxconnu pro Glass
2013-08-26T08:00:04+02:00
• 26. 8. 2013

Plány Googlu s připravovanými brýlemi Glass po jejich představení na trhu nebudou zřejmě konečné a hodlají jít s nimi mnohem dále. Alespoň tak lze odhadovat podle zprávy, kterou přinesl Wall Street Journal. Podle této mezinárodní zpravodajské služby, Google zakoupil několik zajímavých patentů od společnosti Foxconn týkajících se technologie Head Mounted.

Google Glass

Technologie umožňuje vytvořit virtuální obrazy překrývající reálný pohled na svět. Laicky řečeno dovoluje zobrazit nějakou informaci či vyvolanou akci na skle, přes které půjde dále normálně vidět. Podobnou technologii můžeme již zpozorovat u brýlí Glass, nicméně Google patent využije právě zde a tím jej opět o něco zdokonalí.

Zmiňované patenty zakoupené Googlem se běžné používají v letectví, inženýrsko-vědeckém konstrukčním využití, herních nebo video zařízeních a nástrojích určených pro simulaci či školení. Na povrch vyplouvají také spekulace, že by Foxconn měl budovat související specifikace v americké továrně nacházející se v kalifornské Santa Claře.

Ze strany Googlu nejde o první vynaložené peníze do technologií kolem brýlí Glass, jelikož už minulý měsíc společnost získala 6,3% podíl u tchajwanského výrobce čipů Himax Display. V budoucnu pro Google Glass rozhodně není nerealistické očekávat konkurenci v podobě stejných výrobků od firem, jako je například čínské Baidu. Ti již dříve oznámili zahájení práce na chytrých brýlích.

Každopádně Google má jednu velkou výhodu, jelikož předem získá většinu důležitých patentů a předejdou tak patentovým sporům. Závěrem zbývá doufat, že vývoj Google Glass přijde brzy do konečné fáze a budou představeny veřejnosti v příštím roce.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat