OnBeat – sluchátka, která nabijí váš smartphone

OnBeat – sluchátka, která nabijí váš smartphone
2013-07-09T12:00:03+02:00
• 9. 7. 2013

Pokud někam cestujete, mnohokrát musíte řešit, jak nabijete svůj smartphone. V podstatě je zde jednoduché řešení v podobě externí nabíječky, přičemž si můžete pořídit i takovou, která se sama dokáže nabíjet skrze solární panely. Bohužel se jedná o další příslušenství, které musíte nosit někde po kapsách nebo v batohu. Nyní zde máme multifunkční příslušenství OnBeat.

042186d93565de7c6d1d05e2bf58466c_large

Sluchátka lákají na kvalitní poslech, ale hlavně zde najdete zabudovaný flexibilní solární panel. Ten samozřejmě nedokáže neustále nabíjet mobilní telefon, a proto jsou v sluchátkách navíc umístěny baterie o kapacitě 1000 mAh. V podstatě se dá říci, že byste měli nabíjet vnitřní baterie v sluchátkách pouhým nošením/poslechem hudby z vašeho smartphonu. V případě nouze byste je napojili přes USB kabel k zařízení a dopřáli mu potřebnou energii. Je zde také možnost nabít zabudovanou baterii v sluchátkách přes USB kabel ze zásuvky nebo z počítače.

b9b79ed17ebb1012e44a0bf20723e56e_large

Bohužel tvůrci tohoto projektu se již nezmiňují, jak dlouho trvá nabití sluchátek skrze solární panel. Pouze uvádí, že dokáže generovat 0.55 W, což asi nestačí na rychlé nabíjení. V podstatě by to mělo vystačit na uchování energie v bateriích.

Jedná se o zajímavý nápad, jak vyřešit několik problémů, ale zjevně technologie není tak daleko, aby se jednalo použitelné zařízení. V tuto chvíli potřebují tvůrci 200 000 liber na rozběhnutí sériové výroby, přičemž finální produkt bude stát 119 liber.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat