Google Latitude končí 9. srpna 2013

Google Latitude končí 9. srpna 2013
2013-07-10T13:03:24+02:00
• 10. 7. 2013
2

Dnes jsme se dočkali nové aktualizace aplikace Google Mapy pro Android, která přináší nový vzhled, ale nejedná se o jedinou novinku. Kromě nových funkcí si mnozí uživatelé všimli, že zmizela položka Latitude. Jedná se o službu, kde můžete sdílet svou polohu, nebo naopak můžete sledovat polohu svých přátel. Google se rozhodl ukončit Latitude k 9. srpnu 2013 – všiml si toho web zive.cz.

google-latitude-cell-phone-tracker.jpg  715×385

Samozřejmě vznikla otázka, co nyní s nashromážděnými daty a celkovou provázaností se službou. Nebudete moci vyexportovat data svých přítel, ale budete moci přes nástroj TakeOut uložit svou historii – google.com/takeout/latitude. S ukončením ale souvisí další mazání dat a ukončování napojení na aplikace, které využívaly Latitude API. V podstatě se smaže kompletně vše, co jste dokázali v této službě za celou dobu používání.

Náhrada zde ale existuje. Je ukryta pod položkou Místa v aplikaci Google Plus pro Android, kam se přesouvá základní funkcionalita. Už nyní se ale objevují záporné názory na tento přesun, jelikož Místa mohou využívat jen lidé s Google Plus. Více informací o zrušení služby můžete nalézt na stránkách podpory pro tuto službu – support.google.com/latitude.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Trapaci. Latitude jsem vyuzival s prateli, ted budu muset hledat nahradu. Nejen ze rusili latitude, ale v mapách odtsranili ulozit si kus mapy do offline…. Zacinaji me v tom googlu pekne srat. Ještě chvili a jsem schopen jit zase vyzkoušet něco jiného. Takove věci me vazne serou, když nici něco co jelo. A jestli to někdo nevyuzival tak to nezapinal. jednoduche. Nechapu co porad musí do neceho hrabat.

Radek Benes

10. 7. 2013, 13:27

Ať si fakt už trhnou se svými věčnými změnami a „vylepšováním“, nebaví mě to…asi rapidně všechno omezím, jen to žere čas a energii

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat