Amazon představí vylepšenou řadu tabletů Kindle Fire

Amazon představí vylepšenou řadu tabletů Kindle Fire
2013-07-10T09:30:39+02:00
• 10. 7. 2013

Pokud se podíváme na souboje mezi firmami v oblasti tabletů, tak se většinou díváme na Android a iOS. Válka mezi těmito systémy je poměrně známá, ale dostatečně velkým rivalem není například Windows od Microsoftu, je to právě Amazon se svou řadou Kindle Fire. V podstatě se jedná taktéž o androidí zařízení, ale pracují na vlastním ekosystému s upraveným systémem.

kindlefirehd89-640x366-thumb

Do karet Amazonu hraje i nízká cena, která je dotovaná samotnou společností. Strategie je poměrně jednoduchá. Raději méně vydělat (až prodělat) na tabletech, ale o to víc se zaměřit na prodej obsahu. Současná linie tabletů obsahuje tři modely a tento rok se máme dočkat vylepšení jejich specifikací, ale cena zůstane zachována.

Základní 7palcový tablet Kindle Fire získá lepší displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Jak již bylo řešeno, tak cena zůstane stejná – 159 dolarů. Kindle Fire HD nabízí taktéž displej o úhlopříčce 7 palců, ale tentokrát se již bude jednat o Full HD panel – 1920 x 1280 pixelů.

Nejvyšší model Kindle Fire HD 8.9 již nyní nabízí Full HD displej, ale nově bude nabízet extrémní rozlišení 2560 x 1600 pixelů. Pokud se podíváme u těchto novinek na specifikace a dostupný obsah, tak se zajisté bude jednat o dobrou koupi. Samozřejmě si u nás budeme muset počkat, až se rozšíří obsah i do České republiky. Nové verze by měly být dostupné ke konci roku.

Zdroj: bgr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat