Nokia ve spárech společnosti Huawei? „Je to možné“

Nokia ve spárech společnosti Huawei? „Je to možné“
2013-06-19T07:30:21+02:00
• 19. 6. 2013
4

Huawei právě včera představil v Londýně svůj nejnovější model Ascend P6, který zaujme svým designem a zpracováním. Při této příležitosti  se média ptala na případnou budoucnost tohoto čínského výrobce. Samozřejmě nikdo nesdělil konkrétní plány, ale objevila se celkem zajímavá myšlenka, která by měla při své realizaci ohromný dopad.

huawei-says-it-would-consider-buying-nokia-to-boost-its-smartphone-business

Předseda správní rady společnosti Huawei nastínil redaktorům webu The Financial Times, že je zde možnost odkoupení Nokie nebo aspoň synergie obou firem. Právě díky tomuto rozhovoru se rozpoutala vášnivá diskuze na celém internetu, která byla zanedlouho mírně zbrzděna dalším vyjádřením ze společnosti Huawei. V tuto chvíli nejsou žádné plány k takovémuto obchodu, ale sama společnost nevyvrátila, že by se o to nepokusila v blízké budoucnosti.

Rozhodně by se jednalo o událost minimálně celé historie mobilů, jelikož by finský výrobce, jedna z nejstarších společností na světě v mobilním průmyslu, skončila pod křídly čínské firmy. Pokud vezmeme v úvahu, že Nokia na tom není nejlépe po finanční stránce, tak je zde možnost, že nakonec bude spolknuta jiným výrobcem nebo společností. Prozatím se jedná jen o přibližné plány, které se v brzké době nenaplní.

Bylo by zajímavé sledovat, jak Huawei kupuje Nokii, přičemž by se asi změnilo razantním způsobem portfólio mobilů. Možná by se objevily první smartphony z Finska se systémem Android. Prozatím tedy tuto myšlenku musíme dát k ledu, ale sílu čínských společností není dobré podceňovat. Takováto expanse by jim rozhodně pomohla.

Zdroje: techradar.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nenašel by se někdo lepší než Huawei? Třeba Panasonic, ten chtěl dělat mobily, ale nějak neslavil úspěch. Jinak firma solidní co se týče foťáků řekl bych velice kvalitní, televize také na výši. ;)

Přemysl Vaculík

VIP 20. 6. 2013, 9:33

Panasonic (mobilní divize) je na tom velmi špatně, zřejmě bude odkoupen.

Huawei? :D No řekl bych že by ho mohl odkoupit třeba Motorola, nebo Sony ericsson, avšak obě firmy dopadly tak jak dopadly.

Dělal Panasonic špatné telfony, kvalita, odladění …? nebo mu jenom chyběla určitá pozice na trhu, známost značky, .. a trocha štěstí? Nebo ty telefony neměli co nabídnout navíc byly takové obyčejné, a zapadly do nabídky jako jeden z mnoho?
Pokud by byla kladná odpověď na druhou otázku tam by odkup nokie pomohl :D
Pro mě mluví fakt že už se tak stalo než aby nechali koupit konkurenci Číňany tak radši firmu koupili sami.

Igor Ďurček

20. 6. 2013, 1:18

Podla mna by to Nokii len prospelo a konecne by kopli do zadku Mrkvosoft…. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat