BlackBerry Messenger – blíží se uvedení pro Android a iOS

BlackBerry Messenger – blíží se uvedení pro Android a iOS
2013-06-07T10:05:21+02:00
• 7. 6. 2013

Společnost BlackBerry se nedávno pochlubila, že její komunikační nástroj BBM je připraven pro ostatní platformy. Zatím jsme jen mohli čekat, kdy se tak stane, ale britský operátor T-Mobile zveřejnil na svém Twitter účtu finální datum uvolnění BlackBerry Messenger pro Android a iOS.

BMFZcPNCMAAazZM

Bylo uvedeno datum 27. června, ale došlo k velkému omylu, jelikož T-Mobile neměl právo cokoliv zveřejňovat. Následně se omluvil za chybnou informaci, a dokonce BlackBerry uvedlo, že se nejedná o konečné datum. Pouze uvedlo, že komunikační služba bude dostupná během léta. Součástí původní informace byla i fotografie smartphonu Samsung Galaxy S III, na kterém je zmiňovaná komunikační služba. Samozřejmě jde vidět, že se jedná o upravenou fotografii.

BlackBerry Messenger se dá stále považovat za poměrně silný komunikační nástroj, jelikož denně jej používá přes 50 miliónů uživatelů, přičemž na něm stráví asi 90 minut (denně). Dokonce se začalo proslýchat, že by BBM mohlo být předinstalované na některých mobilech. Zde se dá předpokládat, že se bude jednat o menší firmy. Například Samsung má vlastní službu ChatOn a zajisté nebude nabízet konkurenční komunikátor.

Ačkoliv si budeme muset počkat na oficiální uvedení BBM, tak tu máme několik omezení pro start na jiných platformách. Budete potřebovat minimálně systém iOS 6 nebo Android 4.0. Navíc služba nebude v počátku plnohodnotná, jelikož bude chybět podpora volání nebo videohovorů. Ovšem tyto funkce by se měly objevit později. V začátku se s nimi nepočítá, a tak BBM bude jen chatovací nástroj.

Zdroje: gsmarena.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat