Tablet Acer s Windows 8, 8palcovým displejem a cenovkou 7500?

Tablet Acer s Windows 8, 8palcovým displejem a cenovkou 7500?
2013-05-06T07:58:47+02:00
• 6. 5. 2013

Před časem Microsoft představil záměr dostat na trh kromě velkých tabletů i menší (7 nebo 8 palců) tablety s Windows 8. Prozatím jsme se takového zařízení nedočkali, ale údajně ho chystá sám Microsoft v rámci řady Surface a nyní se objevily i další informace o takovém tabletu z dílen společnosti Acer s plnohodnotným Windows 8 Pro. Poprvé jsme vás o něm informovali už na konci dubna.

81D-pAO3mvL__SL1500__verge_super_wide

Zprvu se jednalo pouze o několik promo fotografií zařízení, ale naposledy se zařízení objevilo v nabídce obchodu Amazon včetně prvních specifikací a ceny. Model Aceru s označením W3-810 nabídne dvoujádrový Intel Atom s frekvencí jádra 1,8 GHz, operační paměť 2 GB. Displej o velikosti 8,1 palce zobrazí obraz v rozlišení 1280 x 800 pixelů. Dočkáme se vnitřní paměti 32 GB, přední a zadní kamery s rozlišením 2 MPx, microUSB a microHDMI portu a výdrže, která by se měla pohybovat kolem 8 hodin provozu.

Zmíněná nabídka na Amazonu, která však velice brzo zmizela, nabízela tablet za 379,99 dolarů, což by v přepočtu mohlo přibližně znamenat 7500 korun.

81NEnvnSCBL__SL1500__verge_super_wide 81THFItwJRL__SL1500__verge_super_wide 91ZDoRcFEkL__SL1500__verge_super_wide

715FqObHAVL__SL1500__verge_super_wide bez názvu

To, že by měl mít tablet operační systém Windows 8 Pro, by trochu i potvrzovalo to, že se možná Microsoft chystá odstřihnout vývojovou větev Windows RT. Je to pouze spekulace a tento tablet ji rozhodně plně nepotvrzuje, ale je možné, že do budoucna se od Windows RT upustí a aktualizace Windows Blue sjednotí verze Pro a RT do jedné. Ostatně i platforma Intel Atom se vyvíjí takovým způsobem, že  začíná konkurovat platformě ARM a přeci jen plný systém s desktop aplikacemi je výrazně použitelnější než ořezaná RT verze.

Zdroje: theverge.com, theverge.com, amazon.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat