X Phone potvrzen jako Moto X – bude dostupný během léta

X Phone potvrzen jako Moto X – bude dostupný během léta
2013-05-30T07:21:20+02:00
• 30. 5. 2013

Již dlouhou dobu slýcháváme o novém smartphonu, který je zatím znám jako X Phone. Zřejmě se jednalo jen o název projektu. Na konferenci D11 webu AllThingsD se vystřídalo několik hostů, přičemž se zúčastnili vysoce postavení lidé z Motoroly – Dennis Woodside (CEO Motorola) a Regina Dugan (ředitel divize Motorola Research & Development). Tito pánové jednoznačně potvrdili příchod nové linie smartphonů a prvním z nich bude vlajková loď Moto X.

d11cook_0128_large_verge_medium_landscape

Bohužel nemáme pro vás bližší specifikace, ale již nyní se ví, že budou disponovat OLED displeji. Ovšem je zajímavé, kde se tato novinka bude vyrábět. Tentokrát se Motorola rozhodla, že 70 % smartphonu bude vyrobeno v USA a to přímo v továrně Fort Worth v Texasu. Ta je také využívána například společností Nokia . Rozloha této továrny je téměř 45 000 metrů čtverečních a zaměstnává přes 2000 lidí. Woodside se zde hlavně zmínil o tom, že na americkém trhu je velké množství zařízení, ale ani jedno není přímo vyráběno v USA. Proto Moto X bude patřit mezi první, které se budou moci pyšnit označením „Made in USA“. Samozřejmě se celá výroba nebude přesouvat na tento kontinent a Motorola stále bude spolupracovat s asijskými továrnami.

tinhte_motorola_xt912a-12_large_verge_medium_landscape

V tuto chvíli zatím víme, že mobil Moto X bude dostupný u amerických operátorů AT&T, Sprint a T-Mobile. Taktéž se zákazníci mohou těšit na vysokou kvalitu za nízkou cenu, takže se zde potvrzuje agresivní cenová strategie, o které se spekulovalo dříve. Nedávno Larry Page nastínil specifikace nových smartphonů od Motoroly, takže se můžeme těšit na „perfektní zařízení“, které uspokojí širší záběr zákazníků. V tuto chvíli se očekává, že by se novinky měly dostat na trh ke konci léta – nejpozději do října.

Bohužel v této souvislosti bude asi omezená dostupnost mimo území USA. Motorola již nedisponuje takovou působností jako dříve, proto musíme netrpělivě očekávat, jestli Moto X bude vůbec k dostání v Evropě. Nyní si musíme počkat na oficiální událost v souvislosti s představením nové linie smartphonů.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat