Oficiální specifikace Google Glass

Oficiální specifikace Google Glass
2013-04-16T08:04:56+02:00
• 16. 4. 2013
1

Nejeden nadšenec do nejrůznějších technologií nyní touží po nejnovějším výstřelku Google Glass. V tuto chvíli se má dočkat prvních 8000 zájemců, kteří se zapojili do programu Explorer. Jejich náplní bude testovat tyto brýle a někteří budou vyvíjet aplikace. Dlouho spekulovalo jen o funkcích Glass, ale nyní jsou k dispozici kompletní specifikace, které odhalují technologie, jenž jsou použity u těchto brýlí.

SNP_3087076_en_v2

Kamera na přední straně má hodnotu 5MPx a je schopna pořizovat video v rozlišení 720p. Hned vedle se nachází displej, který je ekvivalentem 25palcové obrazovky s HD rozlišením. Představte si, jako byste měli před sebou monitor s úhlopříčkou 63 cm. Konektivita je zajišťována skrze Wi-Fi, ale jsou zde použity jen standardy b a g. Pro propojení s mobilem slouží Bluetooth. Zřejmě vás bude zajímat, jak je řešen reproduktor u těchto brýlí. Byla využita technologie „Bone Conduction Transducer“, což je prakticky lebeční sluchátko. Zvuk je přenášen skrze vaši lebku, což je dosti nestandardní, ale nejedná se o nijak novou technologii. Už i jiné společnosti si s ní pohrávají.

google-glass-frames

Vnitřní uživatelská paměť je celkově 16 GB, ale pro uživatele je k dispozici pouze 12 GB. Spoléhá se zde hlavně na použití cloudu v podobě Google Drive, ale klidně můžeme očekávat v budoucnu i podporu Dropboxu a jiných služeb. Samotná baterie slibuje provoz celý den, ale musí se počítat s tím, že pokud se budou vysílat Hangouty nebo pořizovat videa, doba se výrazně zkrátí. Nabíjení je řešeno skrze micro USB. Pro použití Google Glass potřebujete smartphone minimálně s Androidem 4.0.3 a aplikaci, o které jsme psali dříve.

Zdroje: support.google.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Havlas

16. 4. 2013, 11:03

Fajn článek :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat