Konzole Ouya v recenzích propadla

Konzole Ouya v recenzích propadla
2013-04-06T10:06:33+02:00
• 6. 4. 2013
3

Android není jen mobilním systémem, ale postupně se rozšířil do miniPC zařízení velikosti USB disku. Asi si ještě pamatujete představenou přenosnou konzoli Nvidia Shield a o něco podobného se pokoušela skupinka nadšenců na Kickstarteru, kteří nakonec s projektem Ouya uspěli a získali obnos peněz pro masovou výrobu. Podporu dostali od 63 000 fanoušků, čímž překonali odhady o 800%. Konzole je v předprodeji za lákavou cenu 99$, ale finální produkt se již dostal do rukou uznávaných webů The Verge a Engadget, kteří zařízení pěkně potrápili.

Ouya-Console5

Recenze dopadli shodně a hlavně nepříznivě pro samotné autory této konzole. Hlavní nedostatky redaktoři pociťují v ovladači, který se podobá gamepadu. Jeho nevýhodou je občasné  zpoždění, což je v případě her nemilá záležitost. Rozvržení a kvalita tlačítek je také stinnou stránkou tohoto zařízení. I když používá Android Jelly Bean, ani ten se neobešel bez problémů. Autoři si jej vzali pěkně do parády a opět špatným směrem.

ouya-4

Ani slib 8 000 vývojářů není naplněn a dostupná je sotva stovka her, které jsou navíc stejné jako pro jiné Androidy. Jelikož má konzole vlastní obchod, jste značně ve výběru her omezení. Známá není ani cena her, dokud si je nezahrajete. Je-li zdarma, tak rušivě při hraní vyskakuje reklama. Prozatím The Verge dává hodnocení 3,5/10 s verdiktem, že konzole ani za tyto peníze nestojí. Autoři Ouya mají šanci do června všechno napravit.

Zdroj: eurogamer.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Čeněk Štrichel

7. 4. 2013, 10:27

Kdyby to radeji prodavali draz s pristupem do normalniho marketu. Takhle si radeji clovek koupi shield nebo nejaky mini PC a ovladac podle sveho gusta. Skoda toho projektu.

Přemysl Vaculík

VIP 6. 4. 2013, 11:05

„Autoři Ouya mají šanci do června všechno napravit.“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat