Google Babel – už není pochyb, střípky v kódu Gmailu

Google Babel – už není pochyb, střípky v kódu Gmailu
2013-05-15T07:15:04+02:00
• 19. 4. 2013

Google Babel je název služby, která by měla sjednotit veškeré komunikační kanály u Googlu, které jsou trochu roztříštěné. Rozhodně se na podobnou službu čeká již dlouho a také se o ní spekuluje již nějaký pátek. Zatím jsme měli k dispozici jen náznaky a střípky. Vždy se dalo pochybovat o pravosti, jelikož v některých případech se mohlo jednat o dobrou práci grafiků a mistrů Photoshopu.

google-babel-chat-service (1)

Nyní zde máme důkaz v samotném kódu webového emailu od Googlu, který známe jako Gmail. Dlouho jsme pátrali po takovém důkazu, ale nyní jej máme přímo pod nosem. Tento snímek obrazovky jsme si raději pořídili sami, aby bylo jasně vidět, že se nejedná jen o další žertík. Pokud se sami chcete přesvědčit, můžete na této adrese.

gmail

 

Doslova se v tomto kódu ukrývají texty, které nás budou za nějaký čas vyzývat k tomu, abychom si aktualizovali GTalk na Babel. Je zde možnost se vrátit i na starší verzi, ale jak známe Google, dříve nebo později přepne všechny uživatele. Nějakou dobu se bude jednat o beta testování, ale nakonec zde bude jen jedna komunikační služba.

google-babel

Navíc se zde potvrzují klienti pro Android, iOS, Chrome, Google+ a samotný Gmail. Můžeme předpokládat, že ke spuštění nebo oznámení dojde během konference Google I/O 2013, která začne za necelý měsíc. Zatím nevíme, jestli budeme muset instalovat novou aplikaci do Androidu nebo iOS, ale je možné, že se bude jednat jen o aktualizaci některé ze stávajících. Počítáme, že se přemění na Babel aplikace Pokec.

Zdroj: googlesystem.blogspot.de

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat