Apple si chce patentovat flexibilní smartphone

Apple si chce patentovat flexibilní smartphone
2013-04-11T09:26:17+02:00
• 11. 4. 2013

Když Samsung poprvé ukázal ohebný displej, rozběhly se řeči a diskuze nad flexibilními smartphony, které budeme moci kroutit, ohýbat a mačkat. V tomto roce se dokonce korejský výrobce pochlubil prvním mobilem, který byl vybaven zahnutým displejem. Jedná se zřejmě o budoucnost designu, ale sama společnost se nechala slyšet, že to není vše. Někdy v budoucnu hodlá představit i mobil, který si pořádně zkroutíte.

youmgallery09

Pokud se ptáte, proč takový mobil není k dispozici už dnes v podobě prototypu, je zde jednoduché vysvětlení. Ohebnost displejů nestačí a musí se vyvinout materiály, které vydrží kroucení a mačkání. To samozřejmě není vše, jelikož například baterie nebo jiné součástky jsou zatím neohebné. To ovšem některým firmám nevadí a podávají si patentové přihlášky na flexibilní smartphony. Tentokrát se jedná o společnost Apple, které si podala patentovou přihlášku, která má dlouhou cestu k potvrzení.

Samotný popis patentu nemyslí jen na ohebný displej, ale jsou zde uvedeny například senzory, které rozpoznají změnu způsobenou ohnutím zařízení. Vše je uvedeno pod názvem „Flexible electronic devices“ (ohebné elektronické zařízení), kam spadají nejen mobilní telefony.

Flexible-iPhone

Ze samotných nákresů zařízení můžeme vyčíst, že se myslelo téměř na vše. Najdeme zde baterie, které jsou uzpůsobeny pro takový typ smartphonu. Nechybí i speciální obvody, u kterých se bude muset změnit konstrukce. Je důležité podotknout, že ani u tohoto nákresu se nebude jednat o dokonalou ohebnost. Umožní jen mírné zakřivení, které se třeba bude hodit při přizpůsobení tvaru při volání. Zatím tedy neexistuje ohebný smartphone, ale u Applu si jej chtějí patentovat.

Bude zajímavé sledovat, jestli zde budou patentové spory o taková zařízení. Na jedné straně zde máme výrobce, kteří investují do vývoje. Na straně druhé je firma, která možná bude mít patent na takové zařízení.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat