Průhledný smartphone od Polytron Technologies na videu

Průhledný smartphone od Polytron Technologies na videu
2013-02-07T14:13:27+02:00
• 7. 2. 2013

Ve světě se neustále objevují nejrůznější návrhy a koncepty zařízení, které jen letmo nastiňují budoucnost. Ve většině případů se nikdy nepřistoupí na výrobu, ale možná se již na konci tohoto roku objeví první průhledný mobil, který by se mohl prodávat někdy na přelomu let 2014 a 2015. Prozatím existuje jen několik brzkých prototypů a stojí za nimi společnost Polytron Technologies z Tchaj-wanu.

transparent-smartphone

Minulý týden se objevilo několik fotografií tohoto zařízení. Jedná se vlastně o průhlednou placku, na které si všimnete microSD karty, mikrofonu, reproduktoru a nějaké té elektroniky na spodní straně. Přímo jde vidět i vyobrazená číslovka na displeji, ale nic víc nebylo k dispozici. Nyní ovšem existuje video, na kterém je samotný prototyp zachycen.

Na videu jste si mohli všimnout, že tento model má poněkud slabší baterie. Navíc skoro nejde rozpoznat, co vlastně displej ukazuje. Není na místě něco hodnotit, jelikož se tento prototyp nachází ve velmi raném stádiu vývoje. Společnost Polytron Technologies očekává, že první schopnější model se objeví na konci tohoto roku. Spodní strana bude zakrytovaná, jelikož se zde budou nacházet veškeré součástky a hlavně větší baterie.

Jedná se o celkem ambiciózní projekt, ale již jsme tu měli několik pokusů, které vždy skončily jen na nějakém veletrhu, kde se daná společnost chtěla pochlubit. Zajisté zde vzniká otázka, jestli je tu dostatečný zájem po průhledných smartphonech.

Zdroje: androidspin.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat