Chrombook Pixel – maximum pixelů a vyšší cena

Chrombook Pixel – maximum pixelů a vyšší cena
2013-02-21T20:59:39+02:00
• 21. 2. 2013
2

Před nějakou dobou jsme u nás uvedli jednu z prvních recenzí na Chrombook, který byl vybaven prvním SoC Exynos 5250 s Cortex A15 jádry. Nějakou dobu se spekulovalo o tom, že Google má v plánu vydat verzi Chrombooku, který bude disponovat dotykovým displejem. Nedávno se dokonce objevilo video, které lákalo na spekulovaný notebook.

chromebook-pixel-16-verge-2048_large_verge_medium_landscape

Google nyní oficiálně uvedl Chrombook Pixel, který je kontroverzní již v tuto chvíli, aniž by prošel nějakou delší recenzí. Již z názvu vám může být jasné, že hlavní chloubou zde bude samotný displej, jehož parametry jsou poměrně netradiční na současný trend. Úhlopříčka dosahuje na hodnotu 12,85 palců s poměrem stran 3:2. Hlavní překvapení se skrývá v samotném rozlišení, které se vyšplhalo na 2560 x 1700 pixelů, díky čemuž dosahuje na hustotu 239 ppi.

d66d95d3-58b8-4482-a911-cab701dbacc9

Již v tuto chvíli by se mohlo jednat o jeden z nejlépe vybavených notebooků, ale v Googlu šli ještě dál a displej je multidotykový. Samozřejmě zvládá i gesta a nejrůznější povely. V tomto ohledu by konkurence mohla mít problém, aspoň co se týče pouze specifikací.

S aktivním používáním se můžete dostat na hodnotu 5 hodin výdrže. Nemusí se to zdát jako nejlepší čas, ale musíme si uvědomit, že je vybaven náročným displejem, který potřebuje pořádnou dávku energie. V oblasti konektivity nesmí chybět podpora WiFi 802.11a/b/g/n 2×2 a Bluetooth 3.0. Je zde dokonce varianta se  zabudovaným LTE modemem. Dále zde budete moci najít 2x USB 2.0, mini Display port a čtečku SD / MMC karet.

gallery-trackpad

Zajisté vás budou zajímat hlavní specifikace z oblasti výkonu. K dispozici máte Intel Core i5 s taktem 1.8 GHz (dvoujádro) s integrovanou grafikou Intel HD 4000. Velikost RAM se zastavila na hodnotě 4 GB. V základu zde najdete 32GB SSD disk a LTE model získal 64GB SSD. Navíc získáváte 1 TB v cloudu na tři roky zdarma.

Je samozřejmé, že zde nenajdete běžný systém. K dispozici je Chrome OS, který byl dlouho považován za systém pro levná řešení. Mnozí členové sociálních sítích mají pochybnosti o této kombinaci, jelikož na jedné straně máte k dispozici prémiový kus hardwaru a na straně druhé je systém, který není zdaleka dokonalý. Bohužel cenovka je stejně prémiová jako displej. Pokud si budete chtít pořídit Chrombook Pixel, tak budete muset zaplatit minimálně 1 299 dolarů. LTE verze vás pak přijde na 1 449 dolarů. V tuto chvíli je možní tento kousek předobjednat pouze v obchodě Play, z čehož je vám asi jasné, že u nás máme prostě smůlu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Šťastný

21. 2. 2013, 21:14

Kdo je výrobcem? 

Přemysl Vaculík

VIP 21. 2. 2013, 21:19

Zkusím zjistit, ale nebylo zatím jednoznačně řečeno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat