Sony Xperia Tablet Z v přípravě

Sony Xperia Tablet Z v přípravě
2013-01-15T19:32:21+02:00
• 15. 1. 2013

Sony se těší pozornosti hlavně díky novému modelu Xperia Z, který se zatím ještě neprodává, ale už sbírá ocenění, kam se jen podívá. V tuto chvíli v nabídce výrobce najdeme třeba Tablet S, jenž je na trhu nějaký ten pátek. Jeden z našich redaktorů pro vás připravuje recenzi, ale nyní tu máme první informace o jeho nástupci Xperia Tablet Z.

Už z názvu je zřejmé, že Sony chce využít úspěchu top modelu a nabídnout velmi dobře vybavený tablet. Nejsou dostupné jakékoliv fotografie nebo rendery, ale jen specifikace, kterými se bude chlubit. Úhlopříčka displeje bude 10,1 palce s rozlišením 1920 x 1200 pixelů. Bohužel zatím nevíme, jakou bude využívat technologii. S největší pravděpodobností zde najdeme stejný procesor, jako je použit u smartphonu Xperia Z. Tudíž se můžeme těšit na čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 APQ8064. Do výbavy dostane 2 GB RAM a interní úložiště o velikosti 32 GB.

Na zadní straně najdeme 8MPx senzor foťáku a na přední straně bude 2MPx kamerka. Oblast konektivity bude zajištěna Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC a LTE (3G). Všechno bude čerpat energii z baterie o kapacitě 6000 mAh. Ačkoliv se jedná o velmi vysoké parametry, tak se vše vešlo do těla o tloušťce 6.9 mm.

Dokonce zde najdeme také ochranu proti vodě a prachu s certifikací IP 57. Jakoby se jednalo o jeden z hlavních klíčových bodů top modelů od Sony, což je rozhodně plus pro tohoto výrobce. Díky tomu se může značně odlišovat. Nyní stačí jen dodat, že systém bude Android 4.1 Jelly Bean.

Více informací se nepodařilo získat a to ani fotografie. V tuto chvíli musíme počkat minimálně na veletrh MWC, jestli se zde Sony pochlubí tímto tabletem. Specifikace jsou velmi dobré, byť třeba neobsahuje Tegru 3 nebo 4, jako je tomu většinou u konkurence. Na závěr můžeme jen doufat, že cenovka nebude extrémní a že si najde cestu i do České republiky.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat