Sony Xperia Z – první pohled s vodní lázní video

Sony Xperia Z – první pohled s vodní lázní [video]
2013-01-24T09:04:53+02:00
• 24. 1. 2013

Společnost Sony představila na veletrhu CES v Las Vegas svůj nejnovější top model Xperii Z. Moc často se nestává, aby si někdo z naší redakce mohl otestovat tak žhavou novinku krátce po představení. Xperia Z se objevila na jeden v České republice a jen několik novinářů získalo možnost si otestovat a podívat se na tento vybavený model. Bohužel jsme jej zatím nemohli podrobit delšímu testu, tak mám pro vás aspoň první pohled na Sony Xperii Z.

Mohu jen připomenout, že disponuje 5palcovým displejem s rozlišením Full HD (1920×1080 pixelů), který je vybaven technologií Mobile BRAVIA Engine 2. Srdcem je čtyřjádrový procesor Qualcomm APQ8064+MDM9215M s taktem 1.5 GHz, který je doplněn o grafiku Andreno 320. Paměť RAM je 2 GB a vnitřní úložiště dosahuje velikosti 16 GB, ale je zde možnost rozšíření o microSD karty až do velikosti 32 GB. V současnosti obsahuje systém Android 4.1.2 Jelly Bean, ale aktualizace na verzi 4.2 by měla být dostupná krátce po zahájení prodeje. Než si pustíte video, tak jen musím upozornit, že jsem měl opravdu krátkou chvíli na seznámí se s tímto nejvyšším modelem.

Bohužel jsem na videu zapomněl zmínit, že pod levou krytkou se skrývá také microUSB. Ačkoliv parametry tohoto modelu mě mohly upozornit, že se bude jednat o lehké zařízení, tak jsem byl velmi překvapen jeho lehkostí. Jedná se o velmi podstatné parametry a osobně bych očekával trochu vyšší váhu. Samozřejmě je to jen o zvyku.

Jak již víte, tak Xperia Z má skleněná záda, ale nejsem jejich zastáncem. V tomto případě zadní sklo není zcela v rovině s okrajem mobilu, což jsem uvítal, jelikož nedochází k přímému kontaktu s rovnou plochou. Samozřejmě si budete muset dát pozor na nerovný povrch. Byť je zadní sklo odolné, tak se může naskytnout situace, že se vám podaří jej poškrábat. Tomu by ale nemělo dojít, aspoň dle výrobce.

Na videu zazněla výtka k umístění hlasitého reproduktoru. I s odstupem času se mi nezdá, že Sony nezvolilo nejlepší pozici. Sice to může vyhovovat levákům, ale osobně jsem z toho nebyl nijak nadšený. Tento nedostatek byl ale zastíněn voděodolností, která je opravdu impozantní. Sice jsem se marně pokoušel o nějaké ovládání mobilu pod vodou, ale i tak jsem byl mile překvapen. Pokud jste sledovali video pozorně, tak jste si mohli všimnout, že se mi podařilo udělat dvě fotografie, když byl částečně ponořen ve vodní lázni. Bohužel jsem nezaostřil, takže výsledné fotografie nestojí za nic. Přikládám jednu z nich.

Nyní si uvědomuji, že jsem mohl spustit nahrávání videa a až pak jej vhodit do vody. Snad příště. Celkově ale o tomto modelu mohu tvrdit, že se jedná o velmi zdařilý smartphone, se kterým se bude těžce soupeřit. Zajisté vás zajímá, s jakou cenovkou doputuje na český trh. Ačkoliv zatím nemáme přesné informace, tak mi bylo tvrzeno, že se u nás objeví v březnu za částku cca 16 900 Kč.

Graf ceny produktu Sony Xperia Z poskytuje server Heureka.cz

Zde máte na ukázku ještě několik fotografií pořízených během krátké doby testování.

 

Kompletní specifikace

  • Rozměry: 139×71×7,9 mm, váha 146 gramů
  • Procesor: 1,5 GHz Qualcomm APQ8064+MDM9215M, Quad Core, Grafický procesor: Adreno 320
  • Displej: 5 palců, 1920×1080 pixelů, Mobile BRAVIA Engine 2
  • Vnitřní úložiště 16 GB, 2 GB RAM, microSD
  • Android 4.1.2 Jelly Bean
  • Kamery: 13 MPx, HDR pro fotografie i video, LED blesk / 2 MPx (1080p)
  • Konektivita: Audiokonektor 3,5 mm, aGPS a GLONASS, Bluetoot, DLNA, HDMI s podporou MHL, microSUB, NFC, WiFi
  • Mobilní sítě:  LTE, UMTS HSPA+, GSM GPRS/EDGE
  • Baterie: 2330 mAh
    Doba hovoru v síti GSM: až 11 hodin
    Pohotovost v síti GSM: až 550 hodin
    Doba hovoru v síti UMTS: až 14 hodin
    Pohotovost v síti UMTS: až 530 hodin
    Pohotovost v síti LTE: až 510 hodin
    Doba přehrávání hudby: až 40 hodin
    Doba přehrávání videa: až 5,5 hodiny

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat