Aktualizováno

[Aktualizováno] Samsung Galaxy Note 8.0 se ukazuje na fotografiích
2013-01-24T13:00:33+02:00
• 24. 1. 2013

Samsung plánuje uvést dva nové tablety s označení GT-N5100 a GT-N5110. Dle nových informací, které byly uveřejněny na serveru Sammobile, by měly nést označení Galaxy Note 8.0. Tyto informace sice nebyly oficiálně uveřejněny, nicméně server má dobrou pověst a často se trefí do toho, co bude představeno.

Pokud budeme všemu věřit, tak by model GT-N5110 měl disponovat jen Wi-Fi modulem a GT-N5100 by měl mít i 3G. Samsung s největší pravděpodobností tyto tablety uvede na blížícím se veletrhu MWC, který se bude konat 25. – 28. února v Barceloně.

Pojďme si tedy více přiblížit technické specifikace, kterými by měly tyto dva modely disponovat. V první řadě procesor nebyl zatím blíže specifikován, ale pokud budeme vycházet z uniklých benchmarků, mělo by se jednat o čtyřjádrový Exynos 4 taktovaný na frekvenci 1.6 GHz. Tablety by měly dále disponovat operační pamětí o velikosti 2 GB,  osmipalcovým TFT Super Clear LCD displejem s rozlišením 1280 x 800 pixelů, 16/32 GB vnitřní paměti, kterou bude možné rozšířit díky slotu pro SD kartu.

Energii by měla dodávat baterie s kapacitou 4 600 mAh, což není zrovna moc ve srovnání s konkurencí. Konektivitu pak zajistí Bluetooth 4.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a A-GPS. V případě modelu GT-N5110 bude přítomen i 3G modul. Dále nalezneme přední kameru s rozlišením 1.3 MPx a zadní kamera s rozlišením 5 MPx. Oba modely by měly disponovat funkcí S-Pen, což je jasné ze samotného názvu. Rozměry tabletů by měly činit 211,3 x 136,3 x 7,95 mm a váha bude 330 gramů. Operačním systémem, který bude oba dva tablety pohánět, je Android Jelly Bean 4.2.

Aktualizováno

Nyní se dokonce objevily fotografie tohoto chystaného modelu.

Zdroje: sammobile.com, sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat